Anunț oficial! Cresc TAXELE în România? Premierul României: "Avem venituri mai mari!"

Autor: Marina Ionescu

Premierul Florin Cîțu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre creșterea taxelor. Va avea loc sau nu?

Florin Cîţu a explicat, joi, ce se întâmplă cu taxele din România. Premirul a vorbit și despre creşterea vârstei de pensionare, acesta a explicat că există grupuri de lucru privind sistemul de pensii, care trebuie reformat, pentru a nu colapsa, dar că încă nu s-au luat decizii concrete. 

Citeste si: Care sunt cele mai scumpe universități din București și cât costă un an de studii acolo

Cresc taxele în România?

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări joi, din nou, că Guvernul pe care îl conduce nu va mări taxele.

"Nimic din ce am spus noi acolo (la Bruxelles) nu e diferit de ce avem în programul de guvernare. Am auzit iar o nebunie că ne cere cineva să creștem taxe. Din contră, eu am spus din primul moment că nu vom crește taxe.

Discuția mea și cu Comisia Europeană, și cu alte instituții internaționale a fost foarte clară: nu vom crește taxe! Vă vom arăta că putem să avem venituri la buget mai mari!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu știu de unde sunt aceste idei, nu are sens să le comentez. Românii să urmărescă exact ce se întamplă. A apărut vreun act normativ? Nicăieri! Noi să ne uităm pe fapte", a declarat premierul Florin Cîțu.

Crește vârsta de pensionare?

Florin Cîţu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni TV, că nu se discută despre creșterea vârstei de pensionare cu.

Premierul a declarat că va avea loc o reformă a sistemului de pensii și că ” dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează”

Citeste si: Pensii 2021. Cine poate cumpăra vechime în muncă pentru pensie și care e procedura

„Nu. Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment. Ne uităm ce au făcut şi în alte ţări.

Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România”, a spus premierul la B1TV.

Întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, premierul a răspuns: „Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum”.