Anunț oficial despre pensii! Ce se va întâmpla cu pensiile mici după recalculare? Ministrul Muncii: „În maxim un an și jumătate...”

Autor: Amalia Georgescu
Toate pensiile vor fi recalculate în perioada următoare
Sursa: PixaBay

Vești bune pentru românii care încasează pensii mici. Ministrul Muncii a precizat ce se va întâmpla după recalcularea pensiilor și ce probleme își propun autoritățile să rezolve.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi precizări despre recalcularea pensiilor, subiectul care s-a aflat în centrul atenției în ultima perioadă și despre care s-a vorbit foarte mult în spațiul public. Ce ar urma să se întâmple cu pensiile mici?

Raluca Turcan, ministrul Muncii, noi informații despre recalcularea pensiilor

În maxim un an și jumătate, ministrul Muncii, Raluca Turcan, își propune ca toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii să fie recalculate, astfel încât să nu mai existe nedreptăți, iar fiecare român să primească pensia pe care

o merită. 

Ministrul Muncii a precizat că după recalcularea pensiilor, românii care încasează cele mai mici sume ar urma să fie avantajați, având în vedere că se dorește ca cele mai mici pensii să crească cel mai repede. 

Citeste si: Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Finalitatea va fi următoarea: avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalcultate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede. În materie de pensii speciale, trebuie să găsim acele variante care să permită apropierea acestor pensii speciale de partea de contributivitate, inclusiv în sistemul judiciar, să ținem cont de jurisprundență."

, a precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit digi24.ro .

Ministrul Muncii a vorbit inclusiv despre pensiile speciale  din sistemul judiciar. Raluca Turcan a explicat că în multe dintre cazuri, contributivitatea a fost minimă, ceea ce înseamnă că o mare parte din sume sunt plătite din bugetul de stat, lucru care duce la pierderi financiare considerabile.

"În sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critică. Au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem. Au existate perioade în care contributivitatea a fost minimă. Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul.”,

a adăugat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Salariații pot munci până la 70 de ani, ca să nu cumuleze pensia cu salariul. Raluca Turcan a anunțat că există și excepții