Anunț oficial despre sporurile bugetarilor! Ministrul Muncii: „Nu vor depăși 20 la sută din...”

Author: Amalia Georgescu
Raluca Turcan, ministrul Muncii
Sursa: Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că salariile bugetarilor vor fi reanalizate și la fel și sporurile, astfel încât să fie acordate veniturile într-un mod corect. Ce anunț a făcut ministrul Muncii?

Ministrul Muncii a ținut să precizeze că noile modificări nu sunt menite să afecteze într-un mod negativ salariile bugetarilor, ci se urmărește ca salarizarea în sectorul public să devină unitară, predictibilă și echitabilă în perioada următoare. Ce se va întâmpla cu sporurile?

Ministrul Muncii, noi precizări despre memorandumul aprobat în Guvern pentru noua lege a salarizării

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că salariile bugetarilor vor fi reanalizate, astfel încât acestea să fie acordate în funcție de eficienţa instituţiilor publice, dar și să fie evitate

diferențele care există între anumiți bugetari. Practic, ministrul Muncii a sublinat că nu este corect ca unii angajați să fie plătiți la nivelul de salarizare din 2019, iar alții să primească salarii calculate după grila de salarizare din 2022. Astfel, toate aceste nereguli ar urma să fie rezolvate în următorul interval de timp.

În acest context, Guvernul a aprobat în ședința de joi un memorandum prin care sunt stabilite principiile ce vor fi luate în calcul în momentul reanalizării salariilor bugetarilor.

În termen de 30 de zile, ministerele vor veni cu propuneri referitoare la acest subiect.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Vesti bune pentru romani! Se dau bani de la stat! Guvernul a aprobat un program de sustinere! Iata cine va putea sa obtina beneficiile!

În ceea ce privește acordarea sporurilor, Raluca Turcan a precizat că unele vor intra în salariul de bază și nu vor depăși 20 de sută din acesta, dar că vor exista și sporuri care vor fi acordate în sumă fixă, în funcție de situație.

„Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi (n.r joi), nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România, ci dimpotrivă, prin acest memorandum intenționăm să creștem acele salarii care au fost lăsate mereu în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut.

Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă și va fi în corelație cu eficiența instituțiilor publice. Principiile pe care le-am stabilit sunt simple și nu conduc în niciun fel la afectarea veniturilor. Practic, reanalizăm coeficienții de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare și unele sporuri vor intra în salariile de bază. Acele sporuri care pot fi acordate în sumă fixă vor fi date în sumă fixă.
Sporurile care vor rămâne după includerea unora în salariile de bază nu vor depăși 20 la sută din salariul de bază plătit individual. Mai este un lucru important: salariul în plată de bază să fie același pentru toată lumea. Este inadmisibil ca pe o lege să ai unii angajați în sistemul public plătiți la nivelul de salarizare din 2019 și alții la un nivel de salarizare posibil în 2022. Vom include, de asemenea, în grila de salarizare și alte activități care în momentul de față nu sunt în grila de salarizare în sistemul public și care creează puternice inechități.”,
a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit digi24.ro 

Citeste si: Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile