În Italia s-a decis redeschidea școlilor, ca parte din strategia de relaxare a restricțiilor, care va intra în vigoare luni, 26 aprilie. Anunțul a venit în urma unei conferințe de presă a ministrului sănătății Roberto Speranza și a primului ministru italian Mario Draghi.
Se redeschid școlile în Italia
Școlile din Italia își vor relua activitatea cu prezență fizică. De asemnea, va avea loc o relaxare a restricțiilor și în rândul restaurantelor și barurilor din ”zonele galbene”.
Redeschiderea școlilor, va fi posibilă și datorită introducerii testelor rapide de salivă pentru elevi. Astfel, depistarea infecțiile cu Covid va putea fi integrată în sistemul educaţional zilnic, conform APA, citată de Agerpres.
Citeste si: Klaus Iohannis, anunț important. Ce se va întâmpla cu școlile din România după vacanța de Paște?
Situația redeschiderii școlilor în România, după vacanța de Paște
Reluarea cursurilor față în față nu va fi posibiliă în toate școlile din țară imediat după vacanța de primăvară. Ministrul Educației și președintele Klaus Iohannis au hotărât ca școlile să funcționeze în continuare respectând cele 3 scenarii, în funcție de rata de incidență de la momentul respectiv.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Mai exact, acolo unde contextul epidemiologic va permite, elevii se vor întoarce în bănci, însă vor mai exista și școli în care cursurile se vor desfășura în mediul online sau în sistem hibrid.
Citeste si: Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate
„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru.
Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică. Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.
Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2.”