Anunț pentru pensionari! S-ar putea ca pensiile să nu fie majorate la data stabilită de guvernanți

Author: Diana Ghita

Pensionarii vor trebui să aștepte mai mult până la încasarea pensiilor mărite

Sursa: pexels.com

S-ar putea amâna mărirea pensiilor. Cel mai probabil vârstnicii nu vor mai încasa pensiile majorate din ianuarie, ci din luna martie.

Guvernanții motivează că la baza acestei întârzieri, în ceea ce privește creșterea pensiilor, stă calculul ratei inflației.

Citește și: Lovitură pentru pensionari! Un milion de români riscă să nu mai beneficieze de pensie

De ce va fi amânată majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Oprescu, a afirmat că se lucrează intens la o reformă a pensiilor din sistemul public.

Obiectivul este să se creeze un proiect care să mărească pensiile românilor și să respecte principiul contributivității. O nouă formulă de calcul bazată pe contributivitate, vechime și puncte de pensie este propusă pentru a reajusta pensiile mici, fără a le reduce.

„Suntem într-un stadiu avansat de lucru pe pensiile din sistemul public. Ne dorim un proiect care să aducă creșteri pentru pensiile românilor și să nu scadă.

Ne dorim echitate în sistemul de pensii, cu adevărat pe principiul contributivității să fie respectat.

Acesta este principiul de la care plecam, să venim cu o nouă formulă de calcul, bazata pe contributiv, stagiu, numărul punctelor de pensie, care sa ducă la reajustarea pensiilor mici, nu la scăderea acestora. Acesta este mesajul, mulți mă întreabă: „la ce să ne așteptăm?”, a susținut ministrul Muncii, conform realitatea.net.

Citește și: Cresc pensiile românilor: Cu cât se vor majora acestea din 2024?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Guvernul garantează că pensiile vor fi majorate

În privința negocierilor de la Bruxelles, ministrul susține voucherele pentru energie reprezintă o cheltuială în plus la buget.

„Cardurile pentru plata energiei, prima tranșă a intrat în februarie, în septembrie va intra cea de-a doua tranșă. Sunt peste 4 milioane de români care așteaptă acești bani. Și suplimentul la pensie pe octombrie se va da. Românii care beneficiază de aceste ajutoare, cei cu pensia mai mică de 1.500 de lei primesc 400 de lei, a doua tranșă va fi până la sfârșitul lunii octombrie.” 

Referitor la negocierile avute cu cei din Ministerul Educației, Simona Oprescu a declarat că guvernul va realiza tot ce și-a propus.

„Tot ce ne-am asumat respectăm. Și în privința legii suntem în dialog social cu toate familiile ocupaționale, ne dorim o lege cât mai bună”, a declarat Simona Oprescu, potrivit sursei citate. 

Citește și: Decizie importantă pentru pensionari! Voucherele pentru energie vor fi virate în septembrie

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.