Legumele care îi pot îmbogăți pe agricultori în 2022. Cultivarea lor aduce venituri uriașe

Author: Catalina Giol

Ce legume trebuie să cultivi pentru a primi de la stat peste 3.000 de euro

Sursa: Unsplash

Conform unor două noi proiecte propuse de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, agricultorii din România care cultivă anumite legume pot primi ajutor financiar din partea statului în valoare de peste 3.000 de euro dacă acesta sunt crescute în condiții potrivite.

O mare parte din economia României se bazează pe agricultură. Persoanele care se ocupă de creșterea plantelor, cerealelor, fructelor și legumelor pot câștiga destul de bine în cazul în care sunt afiliați cu anumite firme care să comercializeze produsele. Pe lângă venituri, fermierii, agricultorii și restul persoanelor din acest domeniu mai beneficiază în plus și de posibilitatea consumului unor alimente sănătoase, 100% naturale din propria grădină.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a făcute publice recent două proiecte care urmează să intre în dezbatere și care vizează persoanele care se ocupă de cultivarea legumelor. Acestea sunt „Proiectul pentru susținerea producerii de usturoi” și „Proiectul pentru susținerea producției de legume în spații protejate”. În cazul în care proiectele discutate vor fi în cele din urmă acceptate, persoanele vizate vor putea primi un ajutor financiar din partea Guvernului de peste 3.000

de euro pentru cultivarea unei singure legume. Iată ce trebuie să cultive legumicultorii pentru a se putea bucura de sume uriașe de bani anul acesta:

Legumele care le pot aduce agricultorilor sume uriașe de bani în 2022

Cele două proiecte importante care se află în prezent în plin proces de dezbatere, propuse de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, au ca scop oferirea unui ajutor financiar ce poate să depășească chiar și suma de 3.000

de euro, tuturor legumicultorilor care cultivă anumite legume în diverse condiții.

Citeste si: Top 5 sfaturi utile cand cumperi un tractor agricol

Una dintre aceste legume care ar putea aduce sume uriașe de banii în buzunarele agricultorilor este usturoiul. Chiar dacă această legumă ultra cunoscută nu face parte din categoria celor de lux, consumul usturoiului este extrem de mare în România, ceea ce sporește incredibil de mult valoarea de cultivare a acestuia.

Astfel, pentru un singur hectar pe care se cultivă usturoi legumicultorul poate să primească din partea statului 3.000 de lei, suma majorându-se în funcție de cantitatea de legume pe care o plantează agricultorul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pe lângă usturoi există și alte legume care sunt vizate de noile proiecte propuse de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cazul în care o persoană cultivă anumite legume în spații protejate, așa cum sunt serele, legumicultorii pot primi ajutor în valoare de 4.000 de euro pentru fiecare hectar pe care sunt plantate aceste legume. Conform celor două proiecte, plantele care pot aduce agricultorilor sume mari de bani dacă sunt cultivate în condiții potrivite sunt: castraveții, roșiile, ceapa verde, salata, spanacul, ardei gras sau ardeiul kapia și fasolea păstăi.

Sumele de bani pe care le primesc agricultorii dacă cultivă anumite legume

Conform „Proiectului pentru susținerea producerii de usturoi” și „Proiectului pentru susținerea producției de legume în spații protejate” propuse de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, persoanele care cultivă anumite legume pot beneficia de ajutor din partea statului în valoare de sume mari de bani. Pentru ca aceste două proiecte să poată intra în vigoare este necesară adoptarea lor de către Guvern și apoi publicarea acestora în Monitorul Oficial.

Citeste si: Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

Statul român poate oferi bani pentru cel mult două culturi de legume, fiecare de câte maxim 1.000 de metri pătrați. Mai mult decât atât, pentru a putea beneficia de bani, agricultorii trebuie să-și încadreze culturile în două cicluri diferite de producție, în funcție de perioadă:

  • Ciclul numărul 1 – perioada 1 martie – 10 iunie;
  • Ciclul numărul 2 – perioada 20 octombrie – 9 decembrie.

Statul român poate oferi drept sprijin financiar pentru cultivare o sumă maximă de bani în valoare de 4.000 euro pentru fiecare beneficiar. Această valoare este împărțită între 3.000 de euro pentru cultura de 1.000 de metri pătrați din ciclul 1 pentru beneficiar și 1.000 de euro pentru cultura de 1.000 de metri pătrați din ciclul 2 pentru beneficiar.

 

Sursă: playtech.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.