Anunt pentru romanii care lucreaza in Marea Britanie. Cum ii vor afecta deciziile luate de Guvern

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 02 oct 2018, 10:34

Theresa May, seful guvernului de la Londra, a anuntat marti noi regelementari cu privire la imigratia din Marea Britanie.

Acestea vor intra in vigoare dupa Brexit si vor da intaietate muncitorilor tuturor lucratorilor calificati, eliminand libera circulatie a cetatenilor europeni.

"Cand vom parasi Uniunea Europeana, vom institui un sistem de imigratie care pune capat, o data pentru totdeauna, liberei circulatii a cetatenilor europeni in Regatul Unit. Acest nou sistem va permite reducerea imigratiei persoanelor slab calificate", a declarat May intr-un comunicat in care precizeaza ca acesta va fi un sistem "bazat pe competentele lucratorilor, si nu pe originea lor".

Theresa May a adaugat ca sistemul va pune Regatul Unit pe calea unei imigratii reduse la niveluri viabile, conform promisiunilor.

Persoanele care vor dori sa se stabileasca in Marea Britanie, potrivit viitoarelor reglementari, vor trebui sa certifice un anumit nivel de venit, pentru a garanta ca nu ocupa locuri de munca pentru care ar putea fi recrutati cetateni britanici.

In prezent, cetatenii Uniunii Europene sunt liberi sa se stabileasca si sa lucreze in Marea Britanie, o situatie care urmeaza sa se incheie la sfarsitul perioadei de tranzitie post-Brexit, in decembrie 2020.



Vizele pentru studenti nu vor fi supuse acelorasi criterii.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.