Anunt pentru romanii care pleaca din tara in 2019! Se dau amenzi URIASE daca nu fac acest lucru simplu

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 10 ian 2019, 09:24

Noutatea reglementarii consta in faptul amenzile pentru nerespectarea anuntarii intentiei de a pleca din Romania pentru o perioada mai lunga acestei obligatii se aplica incepand cu anul trecut.

Romanii care  vor sa plece in strainatate pentru mai mult de sase luni, risca amenzi cuprinse intre 50 si 100 de lei lunar daca nu notitifca, in prealabil, Fiscul prin completarea si depunerea unui chestionar de rezidenta fiscala.

Cei ce pleaca din Romania pentru o perioada mai lunga de sase luni sau pentru mai multe perioade ce insumeaza sase luni, intr-un interval de 12 luni consecutive, sunt obligati, potrivit legislatiei fiscale in vigoare, sa depuna la Fisc un chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale, potrivit avocatnet.ro.

Aceasta obligatie este stabilita in Codul fiscal si detaliata in Ordinul Ministerului Finantelor nr. 1.099/2016. Dupa cum stabileste Ordonanta Guvernului nr. 30/2017, neindeplinirea obligatiei poate aduce, incepand din 2018, amenzi cuprinse intre 50 si 100 de lei.

Obligatia vizeaza toate persoanele fizice ce stau in Romania si pleaca pentru o perioada mai lunga din tara, indiferent de motivul deplasarii (munca, studii etc), exceptie de la aceasta regula facand romanii care lucreaza in strainatate ca functionari sau angajati ai statului roman.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?