Anunt pentru toti elevii: se introduce o noua materie in scoli! Ce se invata incepand din toamna, e obligatoriu

Editor Web: Daniela Iliuta Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 01 aug 2018, 12:01

Ministrul Educatiei Nationale a decis introducerea unei noi materii in scoli.

Astfel, elevii care iau scutire pentru Sport vor fi obligati sa invete sah. Hotararea a intrat deja in vigoare si va fi aplicata incepand din toamna, odata cu inceputul anului scolar.

"Anuntam, cu satisfactie, faptul ca introducerea sahului in sistemul romanesc de invatamant are o noua componenta. Ne referim la faptul ca elevii scutiti de efort la orele de educatie fizica vor face sah.

"Legat de acest subiect, ministrul Educatiei Nationale, profesorul universitar Valentin Popa a raspuns luni favorabil solicitarii formulate in acest sens de Sorin Iacoban, presedintele Federatiei Romane de Sah, si Ionut Dobronauteanu,

presedinte adjunct al Federatiei Europene de Sah.

"Reamintim, in context, ca pregatirea cadrelor didactice va fi facuta in colaborare cu Casa Corpului Didactic. Pana in prezent, un numar de 2.500 de profesori de educatie fizica si sport au fost deja pregatiti in acest sens", se arata in comunicatul de presa emis de Federatia Romana de Sah.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.