Telefonul mobil a devenit, începând cu ultimii ani, un obiect indispensabil în viața de zi cu zi oamenilor de peste tot în lume. Device-urile electronice au evoluat considerabil de mult, în prezent fiind capabile de a înlocui complet alte aparate precum calculatorul, ceasul analog, camera video, aparatul de fotografiat și multe altele.
În fiecare zi apar pe piață noi telefoane produse companii diferite din mai multe colțuri ale lumii . Acestea
Având în vedere evoluția constantă a telefoanelor mobile și dorința de îmbunătățire continuă a software-urilor acestora, companiile mari sunt nevoite să renunțe la producerea și actualizarea modelelor mai vechi, făcând astfel loc pe piață variantelor îmbunătățite. Iată ce telefoane vor mai înceta să funcționeze începând cu anul 2022:
Ce telefoane nu vor mai funcționa începând cu anul 2022
Compania BlackBerry a anunțat recent prin intermediul unui comunicat pentru CNN faptul că la începutul lunii ianuarie a noului an organizația va retrage pentru totdeauna suportul tehnic pentru ultimele telefoane bazate pe sistemul de operare BlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10.
Citeste si: Ce telefoane poți cumpăra cu maximum 1000 de lei?
Această decizie va face ca smartphone-urile care funcționau prin intermediul acestor sisteme de operare menționate mai sus să rămână fără conexiune la internet și la operatorul de telefonie mobilă. Astfel, telefoanele nu vor mai putea iniția sau accepta apeluri telefonice nici măcar direcționate către serviciile de urgență, nu vor mai putea trimite sau primi SMS-uri, iar telefoanele mobile care funcționau pe baza îBlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10 vor rămâne fără acces la actualizările de securitate esențiale pentru utilizarea în siguranță a conexiunilor la internet.
„Toate conexiunile operatorului și conexiunile Wi-Fi nu vor mai funcționa”, a declarat persoana de cuvânt a companiei BlackBerry pentru CNN.
Organizația a făcut de asemenea un anunț pentru utilizatorii telefoanelor clasice BlackBerry, îndemnându-i pe aceștia să facă trecerea de la aceste device-uri către smartphone-urile noi sub același nume, dar care rulează pe sistemul de operare Android, acestea urmând a fi în continuare actualizate la zi.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
De ce a luat compania-mamă această decizie radicală
Informația conform căreia anumite telefoane BlackBerry nu vor mai funcționa a fost anunțată de organizația Canadiană încă din luna septembrie a anului 2020, însă decizia nu a fost pusă în practică până în
prezent.Motivul principal este concentrarea completă a organizației asupra inițiativei BlackBerry Limited, a cărui scop este furnizarea de sisteme de operare și servicii de securitate digitală mai multor întreprinderi și guverne la nivel mondial.
Citeste si: Cele mai bune smartwatch-uri Samsung pentru utilizatorii de Android în 2021
În acest sens, BlackBerry s-a oprit din investirea banilor și timpului organizației în propriile device-uri electronice încă din anul 2016, ultimul sistem de operare al companiei fiind lansat acum 9 ani, în 2013. Totuși, de-a lungul anilor, BlackBerry a continuat să acorde licențe pentru marcă mai multor producători internaționali precum Onward Mobility din Statele Unite ale Americii sau TCL cu sediul central în China.
Istoria BlackBerry
BlackBerry este o companie canadiană fondată în anul 1996 și cunoscută pe piață drept lider proiectant, producător și comerciant de soluții wireless inovatoare pentru piața de comunicații mobile la nivel mondial.
Telefoanele sub sigla BlackBerry au devenit foarte populare la începutul anilor 2000, reprezentând instrumente proiectate perfect pentru comunicare și productivitate în timp record. Datorită tastaturii speciale, care a reprezentat la momentul acela o inovație în materie de telefonie mobilă, BlackBerry a devenit unul dintre cei mai de succes producători de pe această piață, părând să aibă un loc asigurat printre alte organizații uriașe.
În anul 2012, BlackBerry își atinge apogeul, având la acel moment peste 80 de milioane de utilizatori activi. Telefoanele BlackBerry au devenit un accesoriu indispensabil și un simbol al statutului social înalt atât pentru marii investitori de pe Wall Street, cât și pentru diferiți oameni politici sau vedete din mai multe domenii de interes.
Cu toate acestea, nu după mult timp, BlackBerry a început să piardă teren în fața companiei Apple care lansase în urmă cu câțiva ani telefoanele cu ecran tactil, ceea ce a reprezentat cea mai mare inovație în materie de telefoane. Chiar dacă și organizația canadiană a încercat de asemenea să producă telefoane bazate pe același principiu precum Iphone-urile, introducând în plus chiar și o tastatură glisabilă, aceasta nu a avut succes, iar BlackBerry și-a început inevitabil declinul.
Sursă: libertatea.ro