ANUNȚUL care afectează milioane de români! Aceste înghețate vor fi scose de pe piață. Sunt nocive! Cum puteți primi banii înapoi, dacă le-ați cumpărat

Author: Marina Ionescu
Aceste înghețate vor fi scose de pe piață.
Sursa: pexels

Comisia Europeană a cerut retragerea de pe piață a mai multor sortimente de înghețată care conţin un aditiv numit roşcovă care ar fi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Inspectorii sanitari au retras de la vânzare sortimentele de înghețată Snickers, Bounty și Twix, produse de compania Mars. Cei care au cumpărat produse din loturile afectate pot merge la magazin să-și primească banii înapoi, potrivitlui Mihai Ponea, directorul general al Autorității Sanitar Veterinare. 

100.000 de înghețate vor fi retrase de pe piața din România
[Sursa: pexels]

Citeste si: ANUNȚUL care va afecta milioane de români. Aceste produse vor fi complet scose de pe piață. Sunt nocive pentru sănătate

100.000 de înghețate vor fi retrase de pe piața din România

Mihai Ponea, directorul general al Autorității Sanitar Veterinare a explicat că oxidul de etilenă, folosit ca virucid și bactericid, este prezent într-un aditiv folosit la înghețată.

„Acest aditiv probabil a fost tratat în țara de origine și astfel a fost detectat în înghețată, dar sub limita admisă. El a fost retras de pe piață ca un potențial pericol, sub principiul precauției”, a explicat Ponea.

Compania producătoare, Mars, a precizat că a rechemat produsele de înghețată din România, iar cei care au mâncat din loturile contaminate pot contacta compania pentru a-și primi banii înapoi.

"Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.

ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată.

Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să trimiteţi poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa dvs. poştală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor", a transmis Mars printr-o informare postată pe site-ul ANSVSA. 

Citeste si: Marele secret al merelor caramelizate. Cum le faci perfecte, la fel ca acești bucătari

Directorul general al Autorității Sanitar Veterinare, Mihai Ponea le-a recomandat românilor care au cumpărat înghețata din aceste loturi și nu au consumat-o să o ducă înapoi la magazin, unde își vor primi de asemenea banii înapoi. Loturile vizate sunt postate pe site-ul ANSVSA.

"Este vorba doar despre 10 loturi care sunt deja identificate de colegii noștri și duse la distrugere.

Identificarea loturilor a fost făcută, chiar acum colegii noștri sunt în teren pentru a identifica dacă mai există. În 24 -48 de ore ne dorim să nu mai existe pe piață, doar un consumator să aibă în congelator de acum o săptămână, o lună. De aceea am făcut publice acele loturi să verifice.

Oxidul de etilenă care a fost identificat în înghețată este în cantități infime, mai puțin de 0,02 miligrame. E extrem de puțin, dar consumul comulativ poate duce la tulburări cardiace, pulmonare, cangerigen s-a demonstrat, de aceea e interzis", a mai spus Ponea.