Autoritățile din România se tem de valul patru al pandemiei de coronavirus și încearcă să convingă românii să se imunizeze, pentru a reduce numărul de infectări din toamnă. Astfel, medicul Alexandru Rafila a făcut noi declarații despre campania de vaccinare anti-COVID-19!
Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare
La nivel mondial, campania de vaccinare împotriva Covid-19 este cea mai mare provocare pentru cetățeni. De aceea, autoritățile continuă eforturile pentru a nu lăsa pe nimeninevaccinat.
Pe lângă coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, s-au mai implicat în campania de vaccinare și alte autorități, deoarece acestea a au ca scop și demararea unei campanii de convingere a populației să se vaccineze.Autoritățile susțin că numai așa va putea fi atinsă ținta de a vaccina populația până în septembrie.
Recent, Medicul Alexandru Rafila a criticat dur Guvernul, pentru că nu a reușit să atingă pragul promis de persoane imunizate, adică cinci milioane până la data de 31 iulie 2021. Astfel, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a sugerat și câteva variante pentru accelerarea campaniei de imunizare împotriva coronavirusului, potrivit Wowbiz.
" Am depășit cu 60 de zile termenul pe care domnul prim-ministru l-a fixat și avea dreptate atunci să îl fixeze la data de 1 iunie, cu speranța că până la 1 septembrie, dacă vă aduceți aminte, a spus că se vor vaccina 10
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Or, 10 milioane în cel mai bun caz le atingem la anul pe vremea asta, așa că nu cred că este o veste foarte bună pentru că România se situează la jumătate față de media Uniunii Europene în ceea ce privește proporția de persoane vaccinate și lucrul acesta s-ar putea să aibă un impact serios asupra sistemului de sănătate pentru că deosebirea între România și celelalte state din Uniunea Europeană va fi următoarea, persoanele care se vor infecta în România s-ar putea să aibă nevoie de o asistență medicală spitalicească mult mai frecvent și – Doamne, ferește! – să ajungă în Terapie Intensivă sau, chiar mai rău, să avem cazuri de deces.", a spus Alexandru Rafila, la B1 TV.
Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului
Potrivit autorităților, valul patru de coronavirus ar începe în România în luna septembrie sau octombrie. Astfel, Alexandru Rafila consideră că pentru a înfrunta pandemia de COVID-19 trebuie ca cetățenii din România să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru a fi evitate cazurile grave și decesele din cauza infecției cu Sars-Cov-2.
"În țările care înregistrează numere mari de cazuri, din vestul Europei, datorită acoperii vaccinale mari cazurile acestea grave și decesele practic nu apar la populația vaccinată și cred că acesta – sau acesta ar trebui să fie – principalul obiectiv și al nostru. Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Eu i-am auzit și pe domnul prim-ministru, și pe domnul prefect al Bucureștiului că nu știu ce ar putea să facă.", a adăugat expertul OMS.
Expertul OMS crede că actuala campanie de vaccinare anti-COVID 19 trebuie îmbunătățită. Astfel, medicul face un apel către Guvern și propune realizarea unor campanii de informare țintite.
" Noi tot am explicat să facă campanii țintite, să informeze, să facă o campanie dedicată părinților care doresc să își vaccineze copiii, să existe în mediul rural posibilitatea informării chiar din casă în casă și consiliere. Asta necesită o logistică, un efort și o strategie, o gândire. Or, dacă ea nu există și singurul lucru sunt declarații sforăitoare la televizor care ulterior se dovedesc neinspirate, nu cred că putem să rezolvăm ceva. Ajutăm cu toții, n-are nicio importanță orientarea politică ș.a.m.d., dar nu se poate să spui că nu știi ce să faci, chestiunea aceasta la un prim-ministru mi se pare puțin deplasată ca să nu spun nepotrivită.", a mai adăugat Alexandru Rafila.