ANUNȚUL care afectează milioane de români. Se scumpesc de astăzi, 16 august

Author: Ana Dinu
Scumpiri incepand de astazi, 16 august

Vești proaste pentru fumători, luna august a venit cu scumpiri substanțiale pe piața din România. Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru un pachet de țigări?

Este lovitura momentului pentru fumătorii din România. Cel mai mare producător de țigarete a anunțat că prețul țigărilor va crește. De luni, 16 august, românii vor fi nevoiți să plătească mai mulți bani pentru a achiziționa un pachet de țigări.

Lovitură pentru fumători. Se scumpesc țigările de luni, 16 august

Cel mai mare producător de țigarete a anunțat că prețul unui pachet va crește cu 50 de bani. Astfel, de astăzi, 16 august, românii sunt nevoiți să scoată din buzunare cu 50 de bani mai mult pentru a cumpăra un pachet

de țigări.

De asemenea, în zilele următoare este de așteptat ca și ceilalți producători de țigarete să anunțe majorarea tarifelor.

Conform datelor oferite de INS, prețul unui pachet de țigări a crescut cu 5% în ultimul an. Motivul este directiva europeană care prevede ca prețul unui pachet de țigări să fie similar în toată Uniunea Europeană.

Nu este exclus ca și ceilați producători locali să anunțe scumpirea țigărilor.

Rata anuală a inflației în luna iulie 2021, comparativ cu aceași lună din 2020, a fost de 5%, iar la începutul anului, comparativ, a fost de 4,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică(INS). Totodată, PSD a transmis că eficiența Guvernului Cîțu se vede în bunăstarea românilor. ”Puterea de cumpărare a românilor scade big time”, afirmă social-democraţii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Vești proaste pentru români! Creșterea prețului gazelor naturale va aduce scumpiri în lanț la toate produsele!

Alimentele s-au scumpit cu 3% în luna iulie

Luna iulie a adus cu ea scumpiri în rândul mărfurilor alimentare cu până 3% față de decembrie 2020 și cu 2,33% față de luna iulie 2020. Comparativ cu luna iunie a acestui an când s-au ieftinit cu 0,29%.

Uleiul comestibil a fost cel care a înregistrat cea mai mare scumpire cu 2,24%.

De asemenea, citricele și alte fructe s-au scumpit în luna iulie cu 13,40% de la începutul anului și cu 3,86% față de iunie, față de luna iulie a anului trecut, acestea s-au ieftinit cu 2,38%.

Totodată, fructele și conservele din fructe s-au scumpit cu 11,56% de la începutul anului, și cu 1,40% față de iunie.

Comparativ cu luna iulie 2020, acestea s-au ieftinit cu 3,64%.

Citeste si: Preţurile în Mamaia au explodat! Cât costă un covrig simplu? Turiștilor nu le-a venit să creadă!