ANUNȚUL care afectează milioane de români. Toți cei care pleacă în străinătate trebuie să știe asta. Cum se poate obține pașaportul

Autor: Ana Dinu
Ce trebuie sa faca romanii care au nevoie de pasaport?
Sursa: PixaBay

Pentru că sezonul estival este în floare, iar cei mai mulți români aleg să-și petreacă concediul peste hotare, în acest context, Direcția Generală de Pașapoarte a venit cu noi clarificări în ceea ce privește obținerea pașaportului.

Cei mai mulți români optează pentru concedii în străinătate, iar pentru că cererile pentru obținerea pașapoartelor sunt tot mai mari, Direcția Generală de Pașapoarte a venit cu mai multe informații legate de obținerea documentelor.

Toți românii care pleacă în concedii în străinătate trebuie să știe asta

Direcția Generală de Pașapoarte aduce clarificări cu privire la obținerea pașapoartelor, în scopul creșterii gradului de acces la informațiile de interes public.

Românii trebuie să știe că cererile pentru eliberarea pașapoartelor electronice/ simple temporare nu se solicită telefonic sau prin e-mai, ci se realizează prin completarea exclusivă de către persoanele interesate a formularului online de pe platforma https://www.epasapoarte.ro/.

În condițiile în care preîntâmpinați dificultăți aveți la dispoziție un tutorial realizat de Direcția Generală de Pașapoarte în acest sens și îl puteți găsi la secțiunea ”Programare on-line” https://pasapoarte.mai.gov.ro/.

Direcția Generală de Pașapoarte îi sfătuiește pe cetățeni pentru a evita supraaglomerarea să opteze pentru programarea de tip online pentru depunerea cererilor.

Prezența cetațenilor mai devreme la sediul serviciului public comunitar de pașapoarte, decât ora stabilită nu înseamnă că cererea va fi luată în avans, deoarece trebuie respectat intervalul orar pentru fiecare programare în parte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cererile pentru pașapoarte simple electronice sau pentru cele temporare se depun în țară, la oricare serviciu public pentru pașapoarte, indiferemt de domiciliul/ reședință.

Citeste si: OFICIAL! Grecia, condiții de călătorie iulie 2021. Anunț despre testarea turiștilor la graniță

Pașaportul românesc nu se eliberează în regim de urgență

Pașaportul simplu temporar este singurul document care se eliberează, în termen de  cel mult 3 zile lucrătoare din momentul în care a fost depusă cererea.

În cazul pașaportului simplu temporar este important să verificați condițiile de obținere a vizei și de intrare în statul de destinație, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Qatar, cu acest tip de document, accesând www.mae.ro, la secțiunea pentru sfaturi puteti verifica condițiile, unele state nu perimit intrarea pe teritoriul lor cu un astfel de document.

Pentru pașaportul electronic simplu veți scoate din buzunar pentru persoanele de peste 12 ani 258 de lei sau 234 de lei pentru cele sub 12 ani.

Contravaloarea pașaportului simplu temporar este de 96 de lei.

Dacă persoanele nu pot ridica documentul la data stabilită, aceștea le pot ridica la o dată ulterioară, fără să fie necesară o programare în acest sens.

Citeste si: Vacanțe mai scumpe în România decât în străinătate? Câți bani trebuie să scoateți din buzunar pentru o escapadă vara asta

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.