Anunțul de ultimă oră despre pensii! Ce se întâmplă cu creșterea cu 40% prevăzută de fostul Guvern

Autor: A.I.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni, că banii necesari pentru creşterea pensiilor cu 40% sunt incluşi în bugetul pe anul acesta, precizând că o modificare a actului normativ ar fi posibilă numai dacă ar exista riscul ca România să intre în recesiune.

"Să presupunem că există riscul ca România să intre în recesiune. Nu vă interesează că ar da faliment zeci de mii de firme şi că ar intra oamenii în şomaj? Dacă România intră într-o criză economică, avem mai multe probleme: o să avem şomaj, o să avem bani mai puţini la venit. Banii sunt în buget, legislaţia este respectată", a precizat Cîţu, potrivit Agerpres. 

Ministrul Finanţelor Publice a afirmat că PSD a aprobat legea cu privire la majorarea pensiilor fără sursă de finanţare, cu un impact negativ de 24 de miliarde de lei în bugetul pe anul acesta.

"În legea pensiilor - şi aici vedeţi iresponsabilitatea şi incompetenţa celor de la PSD, pentru că au trecut o lege a pensiilor prin Parlament care arată un impact negativ de 24 de miliarde de lei în 2020. A trebuit să preiau această gaură de 24 de miliarde, să fac rost de bani să-i pun în buget. Despre asta vorbim. Acesta este efectul. Deci 2,5% din PIB, să faci rost de bani şi să plăteşti doar la pensii suplimentare.

Ştiţi cât este gaura pe care ne-au lăsat-o pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Deci, au aprobat o lege fără sursă de finanţare, nu este asumată. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră", a mai spus ministrul. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cât despre declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că majorarea pensiilor s-ar putea face cu 4% şi nu cu 40%, Florin Cîţu a menţionat că "deocamdată" banii pentru majorarea pensiilor cu 40% sunt prevăzuţi în bugetul pe anul acesta.

"Domnul guvernator este un economist foarte bun şi domnia sa se uită, din punctul de vedere al presiunilor pe buget, nu numai pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung.

Domnia sa înţelege foarte bine ce înseamnă această presiune, această lipsă a surselor de finanţare în legea pensiilor- 24 de miliarde în 2020. Deocamdată, legea spunea foarte clar- banii sunt acolo pentru pensii. Domnia sa a explicat un scenariu, nu poţi să fii de acord cu un scenariu", a subliniat vorbitorul.