Anunțul de ultimă oră făcut de Klaus Iohannis despre vacanța elevilor! Când se întorc elevii în clase

Author: Alice Popescu
Actualizat: 06 aug 2022, 14:05

Se va prelungi sau nu vacanta elevilor?

Președintele Romaniei Klaus Iohannis a făcut o declarație de ultimă oră cu privire la vacanța elevilor.

Klaus Iohnnis, președintele României a făcut următoarele precizări în legătură cu vacanta prelungita a elevilor spunând că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății vă fi emis mâine. 

Citeste si: Spitalele sunt în criză de oxigen! Florin Cîțu vine cu soluții de urgență: „Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID”

Klaus Iohannis:Vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală 

Iată declarația integrala a președintelui Klaus Iohnnis:

La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit,  elevii se vor putea întoarce fizic la școală.  Este valabil pentru grădinițe, școli, sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii.  Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Valeriu Gheorghiță vorbește public despre posibilitatea vaccinării copiilor de peste 5 ani din luna decembrie

Klaus Iohannis îndeamnă populația să se vaccineze

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.” 

Amintim că  președintele a anunțat o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă

o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.