Anuntul facut de Alexandru Rafila: ce se va intampla in Romania in luna mai

Autor: B.M.
Alexandru Rafila

Seful Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, estimeaza ca Romania va atinge varful pandemiei de coronavirus la finalul lunii aprilie.

De asemenea, oficialul a declarat ca este foarte posibil ca, incepand cu data de 1 mai, Romania sa intre pe un trend descendent, inclusiv in privinta numarului de decese.

"Numarul de cazuri de coronavirus va creste pana la sfarsitul lunii aprilie. Eu sper ca, începand din luna mai, sa intram pe un trend descendent, inclusiv în privinta numarului de decese", a declarat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Coronavirus Romania: ce spune Alexandru Rafila despre masurile de izolare

Alexandru Rafila a mai declarat ca masurile de izolare impuse pana in prezent de autoritati nu pot fi ridicate brusc si ca este nevoie de un plan bine gandit in acest sens.

"Ar trebui un proiect, o strategie de ridicare graduala a masurilor de restrictie. Distantarea sociala ar trebui sa ramana în vigoare", crede Alexandru Rafila.

De asemenea oficialul a tinut sa sublinieze ca, cel mai probabil, numarul real al cazurilor din Romania este mai mare decat cel oficial din cauza faptului ca multi dintre cei infectati sunt asimptomatici, iar virusul se transmite astfel foarte usor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Dupa coronavirus, inca o boala se raspandeste rapid in Romania! Sunt 19.756 de cazuri confirmate pana in prezent

Citeste si: Când vom putea ieși din casă fără mască? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Coronavirus Romania: anuntul facut de Raed Arafat

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, nu este de acord cu relaxarea restrictiilor în aceasta perioada, punand problema asumarii unei cresteri accentuate a cazurilor de îmbolnaviri cu coronavirus.

"Daca opinia care spune ca ar trebui sa iesim din situatia asta si ne trezim ca dupa Paste avem brusc o crestere a numarului de cazuri, cine îsi asuma? Daca mai suportam 2-3 saptamani, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce. Toti vrem sa ajungem sa relaxam aceste masuri. Dar o relaxare prea devreme poate sa însemne un rezultat devastator pentru noi", a declarat Raed Arafat.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.