Anunțul făcut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate?

Autor: B.H.

Încă din momentul în care a fost lansată platforma informatică a asigurărilor de sănătate, acest sistem s-a lovit de nenumărate probleme. Nu de puține ori s-a întâmplat ca sistemul să fie blocat, iar cetățenii să se afle în imposibilitatea de a-și folosi cardurile de sănătate.

În această dimineață, pe site-ul oficial al Casei Națioanele de Asigurări de Sănătate, autoritățile au postat un mesaj prin care informează că din cauza unor problemele tehnice, în perioada următoare nu vor putea fi folosite cardurile de sănătate.

Citeste si: Bors toxic: ce tip de bors nu trebuie sa cumperi niciodata! Nu il mai pune in ciorba!

Anunțul făcut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate?

Acest lucru înseamnă că, până la remedierea situației, medicii vor fi nevoiți să lucreze offline, cardurile de sănătate fiind blocate. Până când autoritățile vor rezolva această problemă, orice serviciu medical se va desfășura fără să mai fie nevoie de cardul de sănătate, iar medicamentele și dispozitivele medicale vor fi eliberate în mod offline.

"Astăzi 10.03.2020, începând cu ora 8:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/eliberează în regim off-line."

, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Casei Națioanele de Asigurări de Sănătate.

Citeste si: Zile libere platite pentru romani! Parintii ar putea primi zile libere platite cand se inchid scolile

Nu este pentru prima oară când românii se află în imposibilitatea de a-și folosi cardul de sănătate. Sistemul informatic a întâmpinat probleme și în această vară, însă acum situația este mult mai delicată ținând cont de problemele existente în sistemul medical din cauza coronavirusului.

Citeste si: Companiile aeriene sunt obligate să ridice de la sol avioane "fantomă" în timpul epidemiei de coronavirus