Anunțul făcut de Klaus Iohannis: "Consider reintrarea în starea de urgență..." Ce se va întâmpla în România?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 30 iul 2020, 09:18

Anunțul făcut de Klaus Iohannis. Președintele a vorbit despre posibilitatea reintrării României în stare de urgență având în vedere contextul actual.

Anunțul făcut de Klaus Iohannis.  Situația epidemiologică din România stârnește îngrijorarea specialiștilor din sănătate, iar autoritățile sunt în căutarea celor mai bune soluții pentru gestionarea acestei crize. Ce a declarat președintele României în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de coronavirus?

Citeste si: Klaus Iohannis, la Bruxelles: Am obținut pentru România o sumă impresionantă de 79,9 miliarde de euro

Anunțul făcut de Klaus Iohannis: "Consider reintrarea în starea de urgență..." Ce se va întâmpla în România?

De la 100 de cazuri pe zi, România a ajuns acum la peste 1000 în doar 24 de ore, lucru care nu este văzut cu ochi buni de către autorități. Astfel, în spațiul public s-a vorbit tot mai mult despre reintroducerea stării de urgență. Președintele Klaus Iohannis a ținut să lămurească situația, precizând că aceasta este ultima măsură pe care o iau autoritățile în calcul în vederea gestionării crizei coronavirusului.

Astfel, în perioada următoare România nu va intra în stare de urgență, Klaus Iohannis menționând că acest lucru se va întâmpla doar în momentul în care nu va mai exista o altă soluție.

"Decizia de reintrare în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție- și eu cred că există altă soluție. Sper că românii vor respecta normele, astfel încât să putem controla răspândirea acestei boli.

Sunt convins că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil. Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate să intrăm înr-o zonă de control a epidemiei. Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la 1200 de cazuri noi, e clar că trebuie făcut ceva. Sunt măsuri simple. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar e singura metodă prin care putem îngrădi răspândirea virusului.
Distanțarea este foarte importantă. Până la urmă, trebuie să fim realiști: ce vrem, să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim răspândirea pandemiei?"
, a declarat Kalus Iohannis, potrivit digi24.ro .

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Klaus Iohannis, vesti proaste pentru toti romanii! A facut anuntul ACUM: ''Este cea mai grava criza''

Klaus Iohannis: "Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, pandemia nu va dispărea până în septembrie"

Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă se poate deschide anul şcolar în condiţii de siguranţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că şcoala nu va începe în condiţii normale, deoarece pandemia nu va dispărea până în septembrie, precizând că mai multe scenarii legate de începerea anului şcolar vor fi

prezentate într-o săptămână sau două. El a precizat că ar putea fi un sistem mixt, şcoală online cu prezenţa elevilor în unitatea de învăţământ.

“Această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi implicit a noului an universitar este una de extremă importantă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii, unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare când sper să putem contura câteva scenarii pe care le spunem apoi public”,  a afirmat Iohannis.

Citește continuarea aici.

Citeste si: Urmează noi restricţii? Iohannis se întâlneşte cu Vela şi Arafat

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.