Anuntul facut de Marcel Vela: cand vor avea voie sa iasa din casa batranii dupa data de 15 mai

Author: B.M.
Ministrul de Interne Marcel Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat ca masurile de restrictie vor fi relaxate si pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

Pana in prezent acestea aveau voie sa iasa din casa pentru cumparaturi doar in intervalul orar 11:00- 13:00. Marcel Vela a declarat ca se analizeaza modificarea acestui interval.

Citeste si: Va fi prelungit anul școlar? Anunțul făcut de ministrul Educației

Citeste si: Raed Arafat, avertisment important: "Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că..." Ce ar trebui să facă fiecare român după această dată?

Anuntul lui Marcel Vela: se schimba intervalul orar pentru persoanele in varsta

"Avem in analiza o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit si caldura si probabil intervalul orar 11:00 -13:00 nu este cel mai nimerit.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Va fi mutat mai in prima parte a zilei coroborat si cu faptul ca la magazine, in prima parte a zilei, beneficiati de conditii mult mai propice pentru a fi protejati in sensul in

care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore", a declarat Marcel Vela.

Citeste si: Anunțul de ultim moment făcut de Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor: „Sub nicio formă...”

Marcel Vela spune ca se ia in calcul introducerea unui nou interval

Marcel Vela a adaugat ca se ia in calcul si introducerea unui interval suplimentar pentru persoanele de peste 65 de ani, spre seara sau dupa amiaza.

"Avem in analiza acest aspect si va vom anunta cat de curand cu privire la reprogramarea programului", a precizat ministrul.