Anunțul făcut de un expert în sănătate: „Am putea să relaxăm deja de astăzi pentru persoanele...” Ce a dezvăluit despre restricții?

Autor: Amalia Georgescu
Anunț despre restricțiile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus
Sursa: unsplash

Autoritățile din România au anunțat că își doresc să relaxeze restricțiile la începutul acestei veri. Un expert în sănătate a explicat de ce nu mai sunt necesare restricțiile pentru populația vaccinată.

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, este de părere că în momentul de față nu ar mai trebui impuse restricții pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid-19. Expertul a precizat că șansele ca aceste persoane să se infecteze cu COVID-19 sau să transmită boala sunt destul de mici.

Răzvan Cherecheș a dezvăluit motivul pentru care restricțiile ar trebui ridicate pentru populația vaccinată 

Profesorul de Sănătate Publică Răzvan Cherecheș a precizat că nu mai există motive pentru care să fie impuse restricții în cazul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus. Specialistul a subliniat că există studii care arată că persoanele vaccinate fie nu se mai infectează cu COVID-19, fie dezvoltă forme ușoare ale bolii, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mai existe motive de îngrijorare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a anunțat libera circulație după ora 22:00. Ce condiții vor trebui respectate

„Nu există niciun motiv rațional pentru care să mai existe restricții pentru populația vaccinată, iar Guvernul și Parlamentul trebuie să se mobilizeze și să ajusteze legislația pentru că în acest moment avem un vid legislativ. Mi se pare că politicienii au avut rețineri să facă acest lucru ca să nu supere electoratul care încă este sceptic sau chiar electoratul conspiraționist, care luptă cu organisme imaginare.

Dacă legislația ar fi ajustată, am putea să relaxăm deja de astăzi pentru persoanele vaccinate, persoanele care au trecut prin boală sau persoanele testate recent.  Pentru persoanele complet vaccinate, cu ambele doze plus perioada de după rapel (în care dezvoltă anticorpi- n.red.), în funcție de eficacitatea vaccinului, există într-adevăr riscul de dezvoltare și transmitere, dar este un risc extrem de mic. Riscul de dezvoltare de simptome ușoare sau moderate este mic, iar 100% dintre vaccinuri protejează de simptome severe, internări și decese.
Un studiu făcut pe vaccinurile Pfizer a arătat că, dintre persoanele vaccinate cu două doze de Pfizer, 90% nici nu s-au infectat și nici nu au mai transmis infecția mai departe. Doar 10% au fost expuși acestui risc. Răspunsul este că probabilitatea să te infectezi și să transmiți infecția este una extrem de mică, în comparație cu să nu fii vaccinat deloc, probabilitatea să dezvolți simptome severe sau să fii internat este zero, după ce ai fost vaccinat, în timp ce, dacă nu ești vaccinat, toate riscurile sunt pe masă.
", este de părere Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, potrivit hotnews.ro.

Răzvan Cherecheș consideră că restricțiile ar putea fi relaxate după 1 iunie, având în vedere că rata de incidență a scăzut la nivelul întregii țări și niciun județ nu se mai află în scenariul roșu.

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii care s-au vaccinat! Florin Cîțu a dezvăluit când vom scăpa de mască!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.