ANUNȚUL facut de Vicepremierul Dan Barna care vizeaza medicii si personalul medical: ”S-ar putea ajunge ca vaccinarea anti-COVID să fie...”

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 iul 2022, 18:25

Dan Barna a declarat marti ca nu exclude posibilitatea de a se ajunge la vaccinarea obligatorie a medicilor si a personalului medical.

De curand, Dan Barna, dupa ce a anuntat faptul ca se discuta despre accesul in mall-uri doar cu certificat de vaccinare, a mai anuntat si ca se poate ajunge chiar si la situatia in care vaccinarea anti-COVID-19 sa devina obligatorie pentru medici si personalul medical.

Vicepremierul Dan Barna, posibil scenariu pentru medici si personalul medical

La finalul saptamanii precedente, Dan Barna a precizat faptul ca atat in Coalitie si in Guvern s-a discutat despre noi masuri pentru stimularea campaniei de vaccinare, dat fiind ca deja autoritățile isi doresc sa se pregateasca

de posibila sosire a valului patru al pandemiei. Barna a anuntat ca una dintre masuri ar putea fi aceea ca romanii vor putea merge in mall-uri in weekend doar daca fac dovada vaccinarii anti-COVID-19. Iar in cursul zile de marti, 27 iulie 2021, acesta a mai precizat si faptul ca poate fi luata in calcul si vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale.

Citeste si: Cum pot fi convinși românii să se vaccineze? Dezvăluirile lui Dan Barna: "O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei"

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Nu suntem încă acolo şi îmi doresc să nu ajungem, însă dacă lucrurile vor degenera şi dacă nu vom avea o cotă de vaccinare şi cifrele vor creşte foarte mult pe ceea ce înseamnă impactul acestei variante Delta – pentru că problema este foarte clară, avem 93% dintre cei testaţi pozitiv cu Delta sunt persoane nevaccinate-, este foarte clar că avem o vulnerabilitate mare pe acea componentă importantă din România care nu s-a vaccinat.

Da, există posibilitatea să ajungem în situaţia să trebuiască să luăm o măsură de genul vaccinarea este obligatorie în cazul medicilor sau a personalului medical. Astăzi, nu discutăm despre vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie, însă nu este un scenariu care trebuie eliminat pentru că lucrurile, dacă se vor agrava, vor trebui luate măsuri”, a precizat Dan Barna, la finalul şedinţei de marţi a Coalitiei la Parlament, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Vaccinarea devine obligatorie și în România? Ce se întâmplă cu persoanele care refuză imunizarea