Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 oct 2022, 07:35

Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Sursa: PixaBay

Boala cauzată de COVID-19 este diferită de o gripă, astfel că nu poate fi tratată precum o gripă, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Boala provocată de COVID-19 nu poate fi tratată la acest moment așa cum se tratează o gripă, pentru că există incertitudini mari, iar virusul evoluează destul de repede, conform Organizației Mondiale a Sănătății. OMS a mai transmis astăzi că răspândirea variantei Omicron nu s-a stabilizat încă.

Boala provocată de COVID-19 nu poate fi tratată precum o gripă

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis recent că s-ar putea să se modifice procedura prin care este urmărită evoluția virusului COVID-19. S-ar putea utiliza o variantă asemănătoare cu cea prin care se urmărește evoluția unei gripe, având în vedere faptul că letalitatea virusului COVID-19 a scăzut, conform spuselor lui Pedro Sanchez, premierul Spaniei. 

Citeste si: Primul lucru pe care trebuie să îl facă o persoană care are simptome de coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat pașii care trebuie urmați

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Planul Spaniei are în vedere tratarea virusului COVID-19 în mod similar cu tratarea unei gripe: fără a număra fiecare caz, și fără a testa cel mai mic simptom. Autoritățile sanitare spaniole lucrează de luni de zile la această schimbare care are ca scop renunțarea etapizată la strategia de supraveghere a tuturor infectărilor cu COVID-19 și trecerea la una denumită „santinelă”, folosită de ani de zile pentru gripă. Așadar, în loc să se raporteze fiecare caz de COVID-19 care se găsește în țară, un grup de medici sau centre de sănătate și spitale vor monitoriza cazurile cu simptome serioase.

Citeste si: A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID. Avertismentul lui Raed Arafat

Mai concret spus, toată procedura semnifică tratarea virusului COVID-19 ca pe o boală endemică, repsectiv o gripă.

„Avem încă o cantitate uriașă de incertitudini și un virus care evoluează destul de rapid, ducând la noi provocări. Nu suntem în punctul în care să putem spune că este o boală endemică”, a transmis Catherine Smallwood, managerul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa pentru COVID-19.