Astfel, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca numarul real al imbolnavirilor de COVID din Romania este cel mai probabil de 10 sau chiar 20 de ori mai mare decat cel indicat de statisticile oficiale.
"Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din Romania, astea sunt cifrele care au fost detectate in multe din tarile in care s-au facut deja studii de seroprevalenta. Intre 10 şi 20.
Citeste si: Anuntul lui Nelu Tataru, dupa ce numarul de cazuri a crescut: ce se intampla de la 1 iulie in Romania
Alexandru Rafila, despre o testare in masa a populatiei
Profesorul Alexandru Rafila a mai spus ca o testare in masa a populatiei ar fi inutila si irelevanta, in conditiile in care virusul are o perioada de incubatie destul de mare.
"Nu putem ca politica de sanatate publica sa ne focalizam sa testam pe toata lumea, pentru ca o testam degeaba. Testam pe toata lumea timp de o saptamana şi ulterior unii dintre ei o sa se imbolnaveasca, poate sunt in perioada de incubatie, cand inca testele sunt negative, poate vin in contact cu o persoana bolnava şi se imbolnavesc ulterior. Deci aceasta testare a persoanelor sanatoase nu are niciun fel de rost", a declarat Alexandru Rafila.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Profesorul a dat drept exemplu o campanie de testare in masa din Wuhan unde, din 10.000.000 de persoane testate s-au descoperit doar 200 de cazuri.
Alexandru Rafila, despre vaccinul impotriva coronavirus
Alexandru Rafila mai este de parere ca Romania ar trebui sa rezerve din timp un vaccin impotriva coronavirus.
"Imi pare bine ca s-a pus in functiune mecanismul european care permite achizitionarea unei cantitati de 400 de milioane de doze de vaccin de la un producator european(...)