Anuntul lui Raed Arafat: ce restrictii raman valabile in Romania dupa 15 mai

Autor: B.M.

Secretarul de stat Raed Arafat a oferit mai multe detalii despre masurile de relaxare care se vor aplica in Romania incepand cu data de 15 mai.

Astfel, oficialul a declarat ca, in prima faza, mall-urile vor ramane inchise, la fel si restaurantele.

"Părerea mea este că nu, în prima fază, în niciun caz. Va mai dura un pic cu redeschiderea mall-urilor și a restaurantelor, dar așteptăm o analiză. Trebuie să ne așteptăm că nu vor fi masuri masive și deodată date jos".

Raed Arafat a tras un semnal de alarma si a tinut sa precizeze ca ridicarea masurilor de izolare nu va insemna ca totul va reveni la normal, asa cum a fost inaintea inceperii pandemiei de coronavirus.

"Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult", a afirmat Raed Arafat.

Citeste si: DOCUMENT: Cum se reia scoala in Romania. Ce se intampla cu elevii din clasa a VIII-a si a XII-a. Cum se va sustine examenul de Bacalaureat

Citeste si: Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Raed Arafat: ce restrictii vor ramane valabile dupa data de 15 mai

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a confirmat ca, dupa data de 15 mai, oamenii vor putea iesi din casa fara a mai completa declaratia pe proprie raspundere.

Se va respecta in continuare regula interzicerii grupurilor mai mari de 3 persoane. Nu se va putea merge la restaurant, nu vor putea fi permise organizarea de festivitati.

In schimb parcurile ar putea fi redeschise, dar locurile de joaca din interiorul lor vor ramane inchise in continuare.

Raed Arafat a declarat ca toate aceste activitati se vor putea desfasura numai cu purtarea obligatorie a mastii de protectie.

Citeste si: ”Raed Arafat tușește! Traducătorul...”! Cele mai tari 30 de glume și meme-uri despre coronavirus

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!