Anuntul lui Raed Arafat despre revenirea la starea de urgenta. E oficial

Author: B.M.
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat

Revenirea la stare de urgenta: Raed Arafat a spus in ce conditii se poate intampla acest lucru.

Revenirea la stare de urgenta este un subiect dezbatut tot mai intens in ultimele zile, pe fondul cresterii sustinute a cazurilor de coronavirus in Romania. Apogeul a fost atins astazi, cand s-au inregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus in Romania de la izbucnirea pandemiei: 555 in ultimele 24 de ore.

Autoritatile fac apel la populatie pentru respectarea masurilor de protectie, pastrarea distantei si evitarea contactului direct cu alte persoane.

Revenirea la stare de urgenta: cand se poate intampla acest lucru

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca sunt mai multe aspecte de luat in calcul cand se vorbeste despre revenirea la stare de urgenta pe teritoriul Romaniei. Oficialul a declarat ca o decizie in acest sens va fi luata dupa ce va fi facuta o analiza in cadrul unui grup specializat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"E greu de spus la câte cazuri se pune problema intoarcerii la starea de urgenta. Trebuie inteles, nu recomanda Arafat, ci un grup tehnico-stiintific, in care sunt mai multi colegi. Urmarim mai multe aspecte, nu doar numarul", a declarat Raed Arafat la Digi24.

Ce spune Raed Arafat despre litoralul romanesc

Raed Arafat a criticat nerespectarea regulilor de pe litoral si a facut un apel la turisti sa incerce pe cat posibil sa se protejeze atat pe ei, cat si pe ceilalti, pentru a nu risca revenirea la stare de urgenta.

"Am vazut in ultima perioada, fara sa generalizam, ca unii sunt dispusi sa faca absolut orice ca sa nu respecte regulile, sa mearga la dans, la festivitati, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru ca e risc de raspândire mai mare in astfel de anturaje, si totusi vedem ca unii nu respecta, in pofida faptului ca s-au facut controale serioase. Întelegem ca turismul e important, fiecare vrea in concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea si intelegerea situatiei si aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restrictii", a declarat Raed Arafat.

Revenirea la stare de urgenta: mesajul transmis de Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat oficial ca nu este exclusa revenirea la stare de urgenta pe teritoriul Romaniei. Nelu Tataru a adaugat ca aceasta decizie va fi luata in urma unei analize facuta de Institutul National de Sanatate Publica.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca cifrele inregistrate in Romania in ultima perioada sunt ingrijoratoare si ca, in acest moment, Romania se afla "pe a doua cocoasa".

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.