ANUNȚUL momentului! Alexandru Rafila, informații de ultimă oră despre valul patru de coronavirus: „Va aduce cazuri grave și...”

Author: Redactia WOWbiz
Alexandru Rafila, despre noile restricții din România
Sursa: Facebook

Reprezentantul României la OMS și deputat PSD, Alexandru Rafila, a vorbit despre situația epidemiologică actuală, dar și despre riscurile care pot apărea odată cu creșterea cazurilor de Covid-19 în România.

Profesorul Alexandru Rafila trage un mare semnal de alarmă. Conform declarațiilor acestuia, campania de vaccinare anti-covid19 în România nu funcționează așa cum s-au așteptat autoritățile, toate țintele vizate fiind ratate.

Referitor la calmitatea pe care premierul o abordează în ultima perioada, referitor la mutațiile virusului, Alexandru Rafila susține că este o abordare total greșită în care numărul mic cazurilor acoperă îngrijorarea tulburătoare cu privire la numărul de persoane nevaccinate, cu atât mai mult, la numărul de persoane care refuză să se vaccineze.

România se află, potrivit statisticilor, pe penultimul loc ca număr de doze de vaccin administrat, în UE, la 100 de locuitori.

Citeste si: Ţara în care persoanele nevaccinate nu mai au acces în şcoli, spitale şi mijloacele de transport în comun

Alexandru Rafila, noi informații despre valul patru al pandemiei de coronavirus

Alexandru Rafila nu are o previziune tocmai încurajatoare.

Acesta susține că România se îndreaptă spre ”ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală”.  Reprezentantul României la OMS crede că valul patru va aduce cazuri grave și decese în țară.

”În mod evident, ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili. Din

păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori”,
a precizat acesta.

De menționat este faptul că, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a avertizat că valul patru al pandemiei va fi cu un număr foarte mare de spitalizări şi decese.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Anuntul ingrijorator transmis de autoritati! Un nou VIRUS ce provoaca o boala infectioasa rara a fost depistat la un pacient din Neamt! Care sunt principalele simptome?

Cum va arăta valul patru al pandemiei 

Întrebat cum va decurge cel de-al patrulea val al pandemiei, la noi în țară, Alexandru Rafia nu s-a pronunțat în totalitate, deoarce nu se știe exact cum va arăta, însă, cu certitudine, va ajunge și în România. Acesta a dat exemplu mai multe țări din Europa unde infectările au crescut semnificativ. 

”E foarte greu să spun cum va arăta, dar în mod evident, el nu ne va ocoli.

Acest număr de reproducere care a devenit și în România supraunitar, de circa o săptămână, va duce la creșterea numărului de cazuri (…). În multe țări în care există recrudescența pandemiei, trecerea de la câteva sute de cazuri pe zi la câteva mii de cazuri pe zi se produce într-un timp foarte scurt, de două-trei săptămâni, s-a întâmplat în Grecia, în Olanda”, a mai spus Alexandru Rafila

Reprezentatul României la OMS a declarat că numărul mic de persoane vaccinate va duce totuși la decese și cazuri nou confirmate. De asemenea acesta speră ca ministrul Sănătății să fie pregătit așa cum spune și să reacționeze în fața valului 4.

”Or eu am auzit-o pe doamna ministru că dânsa e pregătită, că de la sfârșitul valului trei pregătește intervenția sau reacția în cazul valului patru. Sper să fie și adevărat, pentru că valul patru dacă va veni, va duce în România – unde acoperirea vaccinală este scăzută – și la apariția de cazuri grave și la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%, pentru că atunci, proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a mai transmis Alexandru Rafila.