Anunțul momentului despre vaccinul Pfizer! Ce se întâmplă cu nivelul de anticorpi din organism? Toată lumea trebuie să știe asta

Author: Ana Dinu
Noi descoperiri in cazul vaccinului Pfizer
Sursa: PixaBay

Noi descoperiri în cazul vaccinului anti-Covid produs de Pfizer. Cercetatorii britanici au decoperit o metodă prin care anticorpii sunt stimulați împotriva tuturor variantelor de virus testate.

Cercetătoii din Marea Britanie au făcut noi descoperiri în cazul vaccinului produs de Pfizer. Aceștea au descoperit o metodă prin care anticorpii sunt stimulați împotriva tuturor versiunilor virusului Covid.

Noi descoperiri în cazul vaccinului produs de Pfizer. Cum să stimulezi nivelul anticorpi?

Cercetători britanici au realizat un studiu care a demonstrat eficiența vaccinului anti-covid produs de Pfizer în funcție de perioada de timp în care a fost administrat. 

Acest studiu realizat de cercetători a inclus 503 lucrători din domeniul sănătății din mai multe orașe din Londra. În realizarea studiului aceștea au comparat o perioadă scurtă de dozare (2-5 săptămâni) și program de dozare mai lung (interval de 6-14 săptămâni) din jabul Pfizer.

Britanicii au decoperit că un interval mai lung de dozare a dus la anticorpi neutralizați de două ori mai mari împotriva tuturor varinatelor virusului, inclusiv varianta Delta, în comparație cu un interval scurt de dozare.

Citeste si: Lovitură grea pentru românii care merg în această țară. Restricțiile au fost reintroduse. Toată lumea trebuie să știe asta

Totodată, s-a descoperit că nivelulrile de anticorpi au scăzut după primele doze, iar nivelurile de celule T au rămas ridicate. În schimb, cu un program de dozare mai lung a dus la o scădere a celulelor T în general, dar a dus la o proporție mai mare de celule T ajutătoare, care după cum spun cercetătorii, stimulează memoria imunitară.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În urma acestui studiu s-a constatat că nivelurile de anticorpi și celule T au variat între indivizi. Susanna Danchie de la Universitatea din Oxford a oferit mai multe detalii în acest sens.

”Studiul nostru a vizat să aducă o lumină asupra diferitelor tipuri de celule imune implicate pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine potențialele mecanisme de protecție, în special împotriva noilor variante de îngrijorare”, a

spus aceasta.

Cercetătoarea a mai precizat că pentru o protecție maximizată sunt necesare două doze de vaccin, însă efectuate la o diferență de opt săptămâni.

”Din constatările noastre reiese clar că, pentru a vă maximiza protecția individuală, este foarte important să primiți două doze de vaccin COVID atunci când vi se oferă. Opt săptămâni este cel mai bun punct pentru mine, pentru că oamenii doresc să primească cele două vaccinuri [doze] și există o mulțime de Delta acolo chiar acum”, a

adăugat Susanna Danchie.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! CNSU a stabilit măsuri mai dure pentru persoanele care se întorc din țări cu risc epidemiologic