Anunțul momentului pentru pensionari! Aceștia vor primi noi vouchere de la stat până pe 4 septembrie

Author: Diana Ghita

Pensionarii vor beneficia de bilete de tratament 

Sursa: Pexels.com; monitorulexpres.ro

Casa de Pensii a confirmat faptul că vârstnicii vor primi bilete de tratament balnear. Anunțul a fost dat de către Casa Teritorială de Pensii Bihor.

Mecanismul aplicat de Casa de Pensii de la Bihor este la fel pentru toate unitățile din țară. Beneficiarii respectivelor bilete le pot ridica până la 4 septembrie 2023.

Citește și: Schimbarea ce va avea loc în cadrul Caselor teritoriale de Pensii. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Anunțul care vizează pensionarii

Casa Județeană de Pensii Bihor a anunțat că au fost alocate 196 de bilete de tratament în seria a 13-a.

Acestea pot fi ridicate de la sediul instituției de luni până joi, între 8:00 și 14:00, și vineri între 8:00 și 12:00, până la data de 4.09.2023, conform playtech.ro.

După cum se arată în comunicatul emis de către Casa de Pensii Bihor, biletele au fost repartizate pentru stațiunile: Neptun (2 bilete), Eforie Nord (7 bilete), Mangalia (2 bilete), 1Mai (52 bilete), Sovata (2 bilete), Herculane (18 bilete), Slănic Moldova (2 bilete), Buziaș (2 bilete), Covasna (8 bilete), Felix (45 bilete), Geoagiu (2 bilete), Moneasa (8 bilete), Ocna Șugatag (2 bilete), Tinca (23 bilete),

Turda (2 bilete), Vatra Dornei (8 bilete), Căciulata (4 bilete), Tușnad (2 bilete). 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Toți pensionarii trebuie să ridice aceste bilete până la data de 4 septembrie! Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii

Cum se obțin biletele de tratament

În situația în care există români care nu ridică biletele de tratament, redistribuirea celor neutilizate va avea loc începând cu data de 5 septembrie 2023, la ora 8:00. În cazul în care subiectul nu este familiar, biletele de tratament balnear sunt eliberate conform Criteriilor de acordare aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023 al Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, pe baza cererii depuse și a biletului de trimitere cu regim special eliberat de doctorul de familie sau medicul specialist, potrivit sursei citate.

Biletele de tratament pot fi eliberate fie titularului, fie unei alte persoane desemnate prin intermediul unei procuri autentificate la notarul public. Procura trebuie să confirme că mandatarul are este autorizat să ridice biletul în numele titularului.

Citește și: Noi ajutoare de la stat pentru pensionari. Care sunt persoanele care vor putea beneficia de acest ajutor din toamnă?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.