Anunțul momentului pentru pensionari! Se dă legea pe care o așteaptă 7 milioane de români

Autor: Marina Ionescu

Anunțul momentului pentru pensionari!

Sursa: PixaBay

Anunțul momentului pentru mii de români. Ce se întâmplă cu pensiile?

Daniel Armeanu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat, că legea pentru plata pensiilor private a fost finalizată și va intra în curând pe circuitul legislativ.

Citeste si: Iohannis a semnat! E lege acum! Ce se întâmplă în România de astăzi

ASF a finalizat legea pentru plata pensiilor private

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară a dezvăluit că a finalizat proiectul Legii pentru plata pensiilor private, care va reglementa modul în care oamenii își pot lua banii acumulați în

fondurile private de pensii.

„Plățile în acest moment sunt la un nivel redus, dar în următorii cinci – șapte ani probabil că vom avea plăți semnificative și în acest sens Autoritatea de Supraveghere Financiară a definitivat legea de plată a pensiilor, iar în perioada următoare o vom lansa pe circuitul legislativ astfel încât tot acest eșafod al pensiilor private să fie compet, toată această arhitectură va fi completă pentru că în acest moment practic avem un sistem de economisire, elementul care lipsea să fie transformat într-un veritabil sistem de pensii private îl vom avea în curând”,

a declarat vicepreședintele ASF.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform Capital.ro, în varianta de tranziție din prezent, la ieșirea la pensie (la Pilonul II) sau după 60 de ani (Pilonul III) beneficiarii sau urmașii lor pot primi suma acumulată fie într-o tranșă, fie printr-o eșalonare pe maximum 5 ani.

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se dau bani pentru pensii. Raluca Turcan a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Mai mult, până la finalul anului 2020, în întreaga perioadă de existență a Pilonului II s-au făcut plăți de 400 de milioane de lei către 46.000 de beneficiari, conform datelor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) din România.

La sfârșitul anului 2020, Pilonul II ajunsese la 7,6 milioane de participanți, iar suma care s-a acumulat în tot acest interval de timp și care s-a și multiplicat prin investire era de 15,4 miliarde de euro.

„O bună parte din ei, din păcate, nu sunt participanți, ci moștenitorii lor, pentru că sumele se moștenesc, în cazul decesului. Și au fost dintre participanți cei care s-au pensionat anticipat sau din motrive de invaliditate.

Grosul retragerilor încă urmează să vină, probabil că vom vedea un flux semnificativ mărit undeva peste 6 – 7 ani.  Să nu uităm că cei mai în vârstă cetățeni care s-au putut înrola în Pilonul II acum 12 ani aveau 45 de ani, calcul care ne arată că în 6 – 7 ani vom avea un flux mărit de pensionați, care va presupune și plăți mai multe”, a explicat Radu Crăciun, președintele APAPR, conform sursei menționate.