Anunțul momentului pentru pensionari: Vor primi bani în plus la pensie din luna octombrie. Despre ce sumă este vorba?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 iul 2023, 09:53

Începând cu luna octombrie pensionarii vor primi bani în plus.

Sursa: pixabay.com

Începând cu luna octombrie pensionarii vor primi bani în plus.

Un ajutor financiar le va fi oferit pensionarilor începând cu luna octombrie 2023. Care este suma de bani pe care aceștia o vor primi?

Un nou ajutor financiar pentru pensionari

Pensionarii vor primi începând cu luna octombrie, anul curent, din partea Guvernului României, mai mulți bani.

Noul ajutor financiar pe care îl promit guvernanții va fi acordat pe baza fondurilor europene și se estimează că va fi acordat pensionarilor începând cu luna octombrie a anului curent și are menirea de a contracara efectele pe care inflația le-a produs în buzunare pensionarilor.

De menționat este faptul că prima parte a acestui ajutor a fost oferit deja la începutul acestui an.

Citește și: Salariul minim se majorează. De la ce dată urmează românii să primească bani în plus?

Este vorba despre un ajutor financiar care va fi cuprins între 300 și 500 de lei și de care o parte dintre români vor beneficia la pensie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce spune Simona Bucura-Oprescu despre acest ajutor?

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a precizat că: „Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da (…) Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”.

Ministrul Muncii și-a asumat public angajamentul ca ajutorul financiar suplimentar să ajungă la oameni și că toate promisiunile făcute de Executiv în acest sens vor fi duse la bun sfârșit.

De asemenea, mai trebuie menționat faptul că pensionarii care încasează o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei, adică suma maximă posibilă. Oamenii cu pensii cuprinse între 1.500

și 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei. Cel mai mic ajutor, de 300 de lei, va ajunge la pensionarii care încasează lunar între 2.500 și 3.000 de lei.

Citește și: Atenție pensionari: Ce se va întâmpla cu punctul de pensie? Sorina Bucur-Oprescu: “…noul cadru normativ cu privire la pensii trebuie să fie finalizat până în noiembrie.”

Ministrul Muncii a precizat că legea pensiilor este o prioritate a instituției pe care o conduce: „Anul acesta am avut o majorare a pensiilor de 12%, se va spune că este una mică, dar am ținut cont de pragul inflației din anul 2022 şi s-a mărit chiar cu mai mult de atât. Avem două priorități la Ministerul Muncii. Prima este Legea pensiilor, atât din sistemul public, cât şi pensia din serviciu.

Lucrăm continuu, chiar mâine vom avea o întâlnire o echipă de la Comisia Europeană, la ora 11.00, în format online, pentru a pune la punct mai multe detalii. Colaborăm continuu, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Banca Mondială”.

Sursă: romaniatv.ro