Anunţul momentului pentru români! Restricțiile ar putea fi relaxate, începând de luni. Anunțul prefectului

Author: Marina Ionescu
Anunţul momentului pentru români!
Sursa: PixaBay

Prefectul Capitalei a vorbit despre relaxarea restricțiilor din București. Iată ce a declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că, cel mai probabil, după 48 de ore de la scăderea, înregistrată, joi, a incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide dacă se impun alte măsuri de relaxare.

Citeste si: Ce facilitati li se vor oferi romanilor care accepta sa se vaccineze? Iata ce masuri ar putea fi luate pentru incurajarea campaniei de imunizare impotriva coronavirusului!

Restricțiile ar putea fi relaxate

Alin Stoica a declarat că restricțiile vor fi relaxate începând de luni, dacă rata de infectare își menține trendul descendent. Vineri incidența a fost de 2,98 la mie, chiar sub pragul scenariului roșu.

Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă.  Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie.

Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă.

Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a transmis Alin Stoica, potrivit Agerpres.

Citeste si: Cât durează, de fapt, imunitatea vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a spus tot adevărul

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit legislaţiei, în cazul în care incidenţa COVID-19 scade sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

Mai mult, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Coronavirus România

Până ieri, 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.055.265 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  989.393 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Coronavirus in Romania, 30 aprilie 2021. Niciun judet nu mai este in scenariul rosu! Numarul deceselor continua sa creasca!

Până ieri, 28.109 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.04.2021 (10:00) – 30.04.2021 (10:00) au fost raportate 138 de decese (66 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.