Anunțul momentului pentru români! Se dau mai mulți bani la pensii pentru aceste persoane

Author: Ana Dinu
Mai multi bani la pensie pentru acesti romani

Vești bune pentru acești români. Vor primi mai mulți bani de la stat când vor ieși la pensie. Toată lumea trebuie să știe asta, informațiile sunt extrem de importante pentru milioane de oameni.

Este vestea momentului pentru români. Informații extrem de importante despre Pilonul 2 de pensii care le va aduce mai mulți bani persoanelor care vor ieși la pensie în viitor. Ce se va întâmpla cu pensiile românilor?

Mai mulți bani la pensii pentru români

Puțini dintre angajații din România știu că un procent din impozitul pe salarii se duce către fondurile de pensii private și, mai puțini dintre aceștea cunosc detaliile de bază despre contribuția lor la Pilonul 2.

Toată lumea trebuie să cunoscă câteva detalii esențiale, mai exact, cine le administrează și ce sumă s-a strâns în cont, în ce condiții și când se va putea folosi această sumă. Rolul pensiei din Pilonul 2 este de a contrbui la veniturile pe care românii le vor primi după ce se vor pensiona.

Românii trebuie să știe că lunar 3,75% din salariul brut este reținut și virat sub formă de cotizație la Pilonul 2 de pensii.

Veniturile nu sunt afectate pentru că cotizația este oprită din impozitul pe salariu datorat de Stat.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români!! Aceste pensii vor fi tăiate!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cum te înscrii în Pilonul 2 de pensii

Fiecare angajat are dreptul încă de la primul loc de muncă pe care îl are să opteze pentru un fond de pensii private.

Dacă nu a ales un fond de pensii, astfel a fost distribuit către unul aleatoriu. Toate fondurile de pensii sunt la fel, însă poate exista unele diferențe în ceea ce privește randamentul investiției. 

Activitatea acestor fonduri este bine reglementate și li se acordă o siguranță sporită.

Spre deosebire de pensia de stat, Pilonul 1, unde sumele plătite sub formă de impozit de salariu nu aparțin angajaților, iar pensiile lunare sunt plătite din contribuțiile achitate de fiecare persoană în parte, pe când sumele achitate pentru Pilonul 2 aparțin fiecărei persoane în parte.

Sumele pot fi și moștenite, astfel banii acumulați în contul fiecăruia nu se pierd.

Potrivit ultimelor date, în perioada 2007-2020, randamentul anual al fondurilor de pensii Pilon 2 a fost în România de 8,75%. Pesoanele înscrise la Pilonul 2 se vor putea folosi de sumele acumulate în cont doar după pensionare.

Citeste si: Veste bună pentru milioane de români! Se măresc pensiile! Câți bani vor primi pensionarii din 2022