Anunțul momentului! Premierul Forin Cîțu nu ia în calcul demisia dacă USR-PLUS își retrage sprijinul: ”Guvernarea continuă. Avem de guvernat într-o situaţie dificilă”

Author: Ana Dinu
Actualizat: 23 iul 2022, 20:30
Florin Cîtu, guvernarea continua
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că guvernarea va continua indiferent dacă USR-PLUS își va retrage sprijinul. Aceste divergențe în coaliție s-au declanșat după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Florin Cîțu a declarat că guvernarea va continua. Acesta a fost întrebat dacă ia în calcul să demisioneze și dacă se teme de o moțiune de cenzură care ar putea fi votată inclusiv de USR-PLUS.

Florin Cîțu, despre demisia din funcția de premier

Premierul a declarat că guvernarea continuă și dacă USR-PLUS își retrage sprijinul. Florin Cîțu a mai subliniat că în ședința de guvern s-a discutat despre probleme mult mai importante pe care trebuie să le rezolve pentru români.

„Guvernarea continuă. Acum vin de la o ședință de guvern, facem în continuare lucruri importante pentru români. Au înţeles că e mult mai important să rezolvăm probleme importante pentru România.”, a declarat premierul într-o declaraţie de presă după ședința de Guvern.

Florin Cîțu a mai precizat că „avem de guvernat într-o situaţie de dificilă”. Acesta a evitat să le răspundă jurnaliștilor dacă își va da demisia.

Citeste si: Florin Cîțu, prima decizie din poziția de ministru interimar al Sănătății! Ce schimbări a făcut premierul

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Premierul a explicat de ce a anulat criteriile de carantinare semnate de Andreea Moldovan

Florin Cîțu a explicat care a fost motivul pentru care a anulat ordinul care conținea criteriile de carantinare semnate de Andreea Moldovan.

„Acel ordin a fost anulat de ieri. A fost primul lucru pe care l-am semnat aseară. A fost anularea acelui act.  Problema e următoarea: Acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Toate criteriile trebui să treacă prin CNSU, iar în CNSU preşedinte e premierul României. Nu a trecut prin CNSU, deci nu putea să fie publicat acest ordin.

Am mai publicat modificări ale formulei.

Au fost introduse focarele. Am schimbat criteriile de la 4 la mie la 7,5 la mie. Toate acestea au trecut prin CNSU. Era nevoie ca acest ordin să treacă prin CNSU.”, a adăugat premierul.

Citeste si: Florin Cîțu, replică tranșantă pentru Dan Barna, după ce i s-a reproșat eșecul campaniei de vaccinare anti-COVID-19!

De asemenea, vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că ordinul privind noile criterii de carantinare, care a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial fără ştirea premierului Florin Cîţu. 

”Vorbim de modalitatea în care acest ordin a apărut în Monitorul Oficial. Dacă veţi studia acest ordin, veţi vedea o chestiune foarte gravă. În urma aplicării noilor norme, câteva sute de localităţi din România puteau intra în carantină exact în perioada sărbătorilor pascale, ceea ce era un dezastru din punctul nostru de vedere”, a precizat Rareş Bogdan.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.