Anunțul momentului! Se prelungește carantina cu 14 zile în mai multe localități din județul Ilfov. Unde se menține lockdown-ul?

Autor: Ana Dinu
Se prelungeste carantina in mai multe localitati din Ilfov
Sursa: PixaBay

Prefectura județului Ilfov a anunțat prelungirea carantinei cu 14 zile în șase localități. Ce măsuri se impun în perioada următoare și unde?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a hotărât prelungirea carantinei cu 14 zile pentru șase localități din județul Ilfov.

Lockdown 14 zile în șase localități din Ilfov

Raed Arafat a hotărât intrarea în carantină a patru localități din județul Ilfov. Astfel, Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele au intrat în carantină de luni seară, ora 22:00, până pe data de 19 aprilie.

De asemenea, Clinceni și Copăceni vor intra de marți seară în carantină. Măsurile se vor aplica de la ora 5:00 pentru Clinceni și de la ora 22:00 pentru Copăceni.

Astfel, cele șase localități din județul Ilfov vor intra în carantină pentru încă 14 zile, după ce rata de infectare cu noul coronavirus se menține ridicată. Județul Ilfov se numără printre zonele cu indicența cea mai mare, înregistrând 8,97 la mia de locuitori, conform ultimelor date emise de Direcția de Sănătate Publică.

Citeste si: Când vom renunța complet la masca de protecție? Alexandru Rafila a oferit răspunsul: „Am putea scăpa prin...”

Coronavirus în România

Până astăzi, pe 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 977.986 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, alți 875.487 au fost declarați vindecați.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.611 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 24.190 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 

În intervalul 04.04.2021 (10:00) – 05.04.2021 (10:00) au fost raportate 120 de decese (64 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Ialomița,

Maramureș,  Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 41 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: Guvernul va oferi saptamanal cate 2 teste COVID-19 gratuite la domiciliu! In ce tara s-a luat aceasta decizie!