Anunțul momentului! Se prelungește carantina în această zonă de ASTĂZI. Raed Arafat a semnat ordinul

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 22 iul 2022, 22:10
Se prelungeste carantina intr-o localitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul de prelungire a carantinei zonale pentru o localitate din județul Ilfov, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus nu a scăzut.

În urma ordinului emis de secretarul de stat Raed Arafat, crantina zonală se prelungește cu 14 zile de astăzi, 23 martie 2021. Ce localitate va rămâne în carantină încă 14 zile?

Se prelungește carantina pentru locuitorii din această localitate 

Raed Arafat a decis prelungirea carantinei zonale pentru 14 zile în comuna Clinceni cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, începând de marți dimineață, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Clinceni cu satele aparținătoare, începând de marți, de la ora 5:00, până pe 6 aprilie, la aceeași oră.

În urma efectuării analizei de risc de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a hotărât în ședința de luni prelungirea carantinei pentru comuna Clinceni și satele aparținătoare.

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

Florin Cîțu, măsuri necesare pentru respectarea regulilor

Premierul Florin Cîțu a declarat că a cerut reprezentanților Guvernului în teritoriu să ia măsuri necesare pentru a impune respectarea strictă a măsurilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

”Ne vom asigura că tot mai mulţi se vor conforma, astfel încât majoritatea cetăţenilor care respectă regulile să nu fie afectaţi de comportamentul celorlalţi”, susţine el.

Florin Cîțu suține că, dacă regulile ar fi respectate de toata lumea, nu ar fi nevoie să se impună alte restricții mult mai dure.

 ”Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât şi-au dovedit eficienţa. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice”, afirmă Cîţu.

Citeste si: Se impune carantina în alte patru localități din Ilfov de luni seară. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Prefectul județului Ilfov

Premierul a subliniat că, se poate observa o creștere continuă a incideței, iar zilnic noi localități intră în scenariul roșu.

”Vedem în 30 de judeţe şi în Bucureşti o creştere continuă a incidenţei şi, zilnic, avem noi localităţi în zona roşie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulţi se vor conforma, astfel încât majoritatea cetăţenilor care respectă regulile să nu fie afectaţi de comportamentul celorlalţi”, a

afirmat el.