Anunțul mult așteptat de români. Se majorează salariul minim! Anunțul făcut de Florin Cîțu: "Să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi..."

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 02 aug 2022, 09:45
Se majorează salariul minim!
Sursa: PixaBay

Florin Cîţu vrea mărească salariul minim de la 1 noiembrie sau 1 decembrie. Cât ar urma să crească?

Florin Cîţu a dezvăluit joi, 16 septembrie, că intenţionează să grăbească data la care ar urma să crească valoarea salariului minim pe economie. Premierul a declarat că salariul minim ar putea creşte cu opt procente de la 1 noiembrie sau 1 decembrie.

Citeste si: ZILE LIBERE 2022. Când vor avea angajații parte de zile libere

Creşte salariul minim de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Prim-ministrul Florin Cîţu lansează ideea de a grăbi o creştere a salariului minim de 8%, care să se aplice mai repede de 1 ianuarie 2022: de la 1 decembrie sau chiar 1 noiembrie anul acesta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc- fiind un an special- dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele.

Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit", a declarat Florin Cățu.

Citeste si: Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți. Nicușor Dan, anunț despre tăierea bonurilor: "A fost o eroare umană"

Florin Cîţu a dezvăluit că îşi doreşte să fie găsită o soluţie până la data de 1 octombrie, char dacă propunerile sunt foarte aproape una de alta.  

"Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie.

Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere.
Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie"
, a mai spus prim-ministrul.