Anunțul mult așteptat de toți românii! Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat vestea

Autor: Ana Dinu
Florin Cîțu a dezvăluit când vom renunța la mască
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Guvern, că se poartă discuții despre momentul în care vom renunța la masca de protecție. Șeful Guvernului a dezvăluit când va veni momentul mult așteptat de toți românii.

Florin Cîțu a declarat că joi a avut loc prima ședință a comitetului interministerial pentru ”revenirea la normalitate”, iar primii pași spre relaxare se vor face de la 1 iunie.

Florin Cîțu, despre renunțarea la masca de protecție

Joi a avut loc prima ședință a comitetului interministerial, unde s-a discutat despre momentul în care România va reveni la normalitate. Florin Cîțu a declarat că s-a discutat și despre momentul în care se va renunța definitiv la masca de protecție, însă este prematur să se ia această decizie, abia după ce vom

atinge ținta de 10 milioane de vaccinări se va lua în calcul și această posibilitate.

”Dupa ce ne vaccinam vom renunta si la masca. De la 1 iunie este cam devreme. Trebuie sa ne gandim la a renunta la masca dupa ce avem tinta de 10 milioane vaccinati. Pana atunci nu are rost sa vorbim despre asa ceva”, a

indicat premierul.

Citeste si: 3 reguli pe care românii care merg la slujba de Înviere trebuie să le respecte. Anunțul premierului Florin Cîțu: „Lucrurile sunt foarte simple!”

Premierul, în perioada următoare vor fi organizate evnimente-test

Florin Cîțu a declarat joi, după prima întrunire a comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate că, de la 1 iunie se va lua în calcul organizarea unor evenimente-test, însă asta nu înseamnă redeschiderea în totalitate a unui domeniu.

”Pentru perioada imediat urmatoare putem vorbi doar de evenimente-pilot, nu putem vorbi de a redeschide un sector sau altul in totalitate. Sunt câteva propuneri la Ministerul Culturi, pentru Teatrul National si Opera Romana”, a spus Florin Cîțu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vești bune pentru români! S-ar putea renunța la carantina de noapte, iar masca nu va mai fi obligatorie. Când se vor ridica aceste măsuri

Situația COVID în România, 22 aprilie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.989 de cazuri noi de COVID-19. Alți 150 de români infectați cu noul coronavirus (Covid-19) au decedat în ultimele 24 de ore.

La ATI sunt internați acum 1.405 de pacienți infectați cu Covid.

Până astăzi, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.039.998 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 959.126 de pacienți au fost declarați vindecați. 

România a ajuns la 26.943 de decese din pricina SarS- Cov-2 de la începutul pandemiei.

În intervalul 21.04.2021 (10:00) – 22.04.2021

(10:00) au fost raportate 150 de decese (91 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.