Anuntul oficial al lui Ludovic Orban: cum vom putea circula pe strada din 15 mai

Author: B.M.
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a facut o serie de clarificari legate de ridicarea restrictiilor din data de 15 mai.

Premierul a reiterat faptul ca romanii vor putea iesi din casa fara declaratie pe proprie raspundere, insa a tinut sa precizeze ca deplasarea in grupuri mai mari de 3 persoane va fi in continuare interzisa.

Ludovic Orban a subliniat faptul ca, in continuare, contactul direct intre persoane va trebui limitat pe cat posibil.

"Deocamdata e sigur ca se va intâmpla ceea ce a anuntat presedintele Klaus Iohannis, si anume ca vor fi ridicate restrictiile de circulatie, adica românii nu vor mai trebui sa dea declaratie pe proprie raspundere, nu vor mai fi obligati sa stea

in case, sa iasa din case numai pentru motivele care au fost enumerate in ordonantele militare.

"Vor fi liberi sa se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea multimi, adica prin spatiul public sa nu fie mai mult de trei persoane care sa se adune, astfel incât sa evite cât mai mult contactul", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Devine obligatorie masca in Bucuresti? Anuntul facut de Gabriela Firea

Citeste si: Ce se intampla cu nuntile dupa data de 15 mai: anuntul facut de Marcel Vela

Citeste si: Ce va ramane interzis dupa data de 15 mai: unde nu vor putea merge romanii. Anuntul lui Marcel Vela: va fi posibila deplasarea la mare sau la munte?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor si a barurilor

Ludovic Orban nu a declarat cand vor fi deschise restaurantele si barurile, insa a tinut sa sublinieze ca fiecare ridicare de restrictie va fi insotita de un set de reguli bine stabilite, care vor trebui respectate.

"In privinta fiecarei activitati economice se face o analiza si in functie de aceasta analiza se va lua o decizie când se va renunta la restrictia respectiva.

"Deocamdata nu s-a anuntat nimic. Suntem in analiza, pregatim un plan, vom anunta orice ridicare de restrictii cu o perioada de timp inainte si fiecare ridicare de restrictie va fi insotita de un plan de masuri aferente, de reguli care vor trebui respectate dupa momentul ridicarii restrictiei respective".

Citeste si: Vela: Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani

Ludovic Orban, despre deschiderea scolilor

Referitor la deschiderea scolilor, premierul Ludovic Orban a declarat ca aceasta decizie va fi luata impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, ministrul Educatiei si ministrul Sanatatii.

"Se analizeaza care sunt nevoile, in cazul in care se ia decizia, masurile specifice. Obligatoriu va trebui sa asiguram masti pentru toti copiii si pentru toate cadrele didactice", a precizat el.