ANUNȚUL sumbru care afectează milioane de români! Alexandru Rafila a spus cum va evolua pandemia de COVID-19 in aceasta toamna! "Peste o lună în România vor fi 4.000 de cazuri noi"

Autor: Ana Filip
Actualizat: 21 aug 2021, 16:04
Alexandru Rafila, precizari importante despre ceea ce se va putea intampla cu pandemia de COVID-19 in toamna
Sursa: Facebook

Profesorul Alexandru Rafila a facut cateva afirmatii ingrijoratoare despre ceea ce ne asteapta in aceasta toamna in privinta pandemiei de COVID-19.

De curand, medicul Alexandru Rafila a precizat in cadrul unui interviu acordat DIGI24, faptul ca pronosticul autoritatilor de 1600 de cazuri pe zi in luna septembrie este unul prea optimist si ca de fapt, in realitate ne vom confrunta cu mult mai multe cazuri noi de COVID-19 pe zi.

Alexandru Rafila, anunt sumbru despre evolutia pandemiei de COVID-19 in Romania, in aceasta toamna!

Profesorul Alexandru Rafila a transmis de curand, in cadrul unui interviu oferit postului DIGI24, ca in ciuda faptului ca autoritatile au preconizat cate 1600 de noi cazuri de infectari pe zi, numarul pacientilor infectati va fi de fapt mult mai mare si se va ajunge chiar si la peste 2500 de cazuri pe zi in luna septembrie.

Citeste si: ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Eu cred că este o estimare optimistă aceasta (un vârf de 1.600 de îmbolnăviri pe zi – n.r.). am făcut şi eu nişte socoteli aşa, mai rudimentare, probabil, dar m-am uitat ce s-a întâmplat în ultimele şase săptămâni. (…) E mai corectă abordarea săptămânală. Am făcut şi eu un mic calcul şi, de la 288 de cazuri în săptămâna 5-12 iulie, am ajuns săptămâna trecută la 2.500

de cazuri.

Deci, e o creştere aproape de zece ori în decurs de şase săptămâni. Ce am observat este că această creştere săptămânală este între 1,43 şi 1,63, deci o medie cam de 1,5 şi asta o să ne arate că la sfârşitul lunii septembrie, în ultima săptămână din luna septembrie, 21-27, eu cred că vor fi în jur de 4.000 de cazuri.

Însă cu o condiţie pot să estimez această cifră: (…) dacă nu se întâmplă cumva vreo minune în ceea ce priveşte modul de testare pentru că noi am mai trecut în luna noiembrie a anului trecut, ştiţi, când în mod inexplicabil numărul de cazuri a fost redus datorită lipsei testării.
Adică, dacă o să fim serioşi de data aceasta şi o să testăm aşa cum trebuie – pentru că, pe măsură ce creşte numărul de cazuri, ideea este să opreşti transmiterea”, a
precizat medicul Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre vaccinarea obligatorie: „Eşecul campaniei de vaccinare a guvernului nu trebuie înlocuit cu măsuri coercitive”