Anunțul venit de la MAE despre Patrizia și Bianca, tinerele înecate în râul Natisone, din Italia: „Confirmă cetățenia română”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 05 iun 2024, 09:29

MAE a declarat că cele două fete sunt românce

Sursa: Facebook: Bianca A. Doroș; Patry Cormoș

Duminică seară, pe 2 iunie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a confirmat că cele două tinere moarte în apele râului Natisone, din Italia, sunt românce.

Trupurile neînsuflețite ale Patriziei Cormos, de 20 de ani, și Biancăi Doros, de 23 de ani, au fost găsite în dimineața zilei de duminică, după căutări intense. Ulterior, în aceeași seară, MAE le-a confirmat cetățenia română.

Ce anunț a făcut MAE despre tinerele înecate în râul Natisone 

Până în acest moment, Cristian Casian Molnar, tânărul care a fost luat de ape în același timp cu cele două fete, nu a fost găsit.

Însă operațiunea de căutare este în continuă desfășurare, iar autoritățile depun eforturi susținute pentru a-i da de urmă.

„Toţi sunt aici. Nu renunțăm, hai să-l aducem pe Cristian acasă”, a transmis primarul localității Orsaria di Premariacoo, Michele De Sabata, în această dimineață, pe contul lui de Facebook.

Citește și: Breaking News: Au fost găsite trupurile celor două fete înghițite de apele învolburate din Italia: Anunțul a fost făcut de primarul din Premariacco

Conform Libertatea, MAE a transmis că reprezentanții oficiului consular sunt în legătură permanentă cu autoritățile italiene, cu scopul de a obține noi vești despre operațiunile de căutare a lui Cristian, iubitul Biancăi. De asemenea, autoritățile române mențin dialogul și cu familiile tinerelor decedate, cu scopul de a le oferi asistență consulară.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

„De asemenea, în urma informațiilor transmise de către autoritățile italiene, MAE confirmă cetățenia română a celor două persoane decedate. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor îndoliate”,  a mai transmis MAE.

Cristian Molnar este căutat în continuare în apele râului Natisone

Cei trei tineri au ajuns să fie luați de ape după ce au ajuns pe o insulă de pietriș, aflată în mijlocul râului Natisone, pentru a face plajă.

Însă, aceștia au fost luați prin surprindere în momentul în care apa s-a umflat în mod accelerat.

Deși au încercat să rămână uniți și să se strângă în brațe pentru a opune rezistență viiturii, curentul s-a dovedit a fi extrem de puternic. Nici măcar pompierii, care le-au întins o frânghie pentru a-i scoate din apă, nu au reușit să-i salveze, întrucât au fost luați rapid de ape și nu au mai apucat să o prindă.

Citește și: Cristian, românul luat de viitură în Italia, este în continuare căutat de autorități în apele râului Natisone. Bianca și Patrizia au fost găsite fără viață la aproximativ un kilometru de locul tragediei

Din păcate, ieri dimineață, cele două fete au fost găsite decedate, în zona din aval. Acestea au fost purtate de viitură în jur de 700-1.000

de metri de locul din care au dispărut.

„În continuarea informațiilor transmise anterior cu privire la dispariția a trei persoane în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizează că, duminică, 2 iunie 2024, reprezentanții Consulatului General al României la Trieste, au fost informați de către autoritățile italiene asupra faptului că trupurile neînsuflețite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfășurare operațiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane”, a transmis MAE, potrivit sursei citate.