Anvelopele de iarnă – Cele mai bune echipamente de siguranță activă ale mașinii

Author: B.M.

Atunci când conduci pe drumuri înghețate în timpul iernii, ai nevoie de anvelope de iarnă, care fac față la gheață și zăpadă.

În fiecare an, în anumite luni de iarnă a nins abundent și de aceea condițiile de drum nu au fost favorabile. Pe drumurile cu zăpadă, șoferii au circulat mai bine doar dacă au avut vehiculele echipate cu anvelope de iarnă. Asta înseamnă că anvelopele erau adecvate, aveau adâncimea de rulare la pneuri destul de mare.

Pentru a face față la condiții meteo nefavorabile, când ninge abundent, șoferii trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă bune. Asta înseamnă ca ele să aibă adâncimea de rulare la pneuri de 3-4 mm.

Dacă adâncimea la pneuri este prea mică, ar trebui să cumpere anvelope de iarnă noi care sunt superioare anvelopelor folosite. Cei care optează pentru anvelope second-hand, uzate, pentru a plăti mai puțin, dar pot avea probleme pe drumurile cu zăpadă sau cu gheață umedă.

Anvelopele de iarnă noi, de calitate, sunt cea mai bună alegere pentru iarnă. Pe site-ul Anvelopa.ro șoferii pot vedea o gamă variată de anvelope de vară și de iarna, produse de marcă premium: Nokian, Continental, Michelin, Pirelli, Dunlop, Nankang, Hankook, Nordman-Nokian, Yokohoma, etc. Toate aceste produse au cele mai competitive prețuri de pe piață și sunt livrate oriunde în România.

Când temperaturile ajung la 7 grade este timpul ca șoferii să aibă la mașini anvelope de iarnă!

Anvelopele de vară devin mai dure la temperaturi scăzute și de aceea nu au o aderență atât de bună ca anvelopele de iarnă. Acestea din urmă sunt fabricate din cauciuc mai moale, sunt speciale pentru temperaturile scăzute și drumurile înghețate.

Anvelopele de marcă, de calitate premium, îndeplinesc toate aspectele legate de siguranță și în plus au și alte caracteristici care le fac să fie apreciate. Producătorii au în vedere aceste aspecte de siguranță și au dorit mereu să obțină produse care să ocupe primele locuri în clasamentele la nivel mondial.

Astfel de anvelope sunt cele de marcă Continental. Ele au trecut cele mai multe teste, care arată calitatea lor excepțională. În revistele auto, anvelopele Continental au cele mai bune recomandări.  Aceste anvelope sunt considerate perfecte atât pe drumuri umede, cât și pe drumuri uscate, dar și pe drumuri cu zăpadă și gheață. Acest brand recomandă schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă când temperatura ajunge la 7 grade Celsius.

O altă marcă de anvelope foarte apreciată este Nokian Tyres. Acestea sunt special produse pentru a rezista la ierni grele, geroase, când condițiile de drum sunt cu gheață sau zăpadă. Cu astfel de anvelope, șoferii pot avea un control total al mașinii, siguranță la drum și manevrabilitate echilibrată, chiar și în condiții de ploaie, gheață, zăpadă.

Anvelopele Nokian au o tehnologie care asigură siguranță în situații extreme, de drum cu zăpadă. Ele ajută șoferul să parcurgă drumul în siguranță, rularea fiind bună și în anotimpul de iarnă. Cei care aleg astfel de anvelope vor face o investiție avantajoasă pe termen lung. Anvelopele sunt de cea mai bună calitate, se adaptează la diferite condiții meteorologice de drum. 

Există o gamă variată de modele de anvelope Nokian, de dimensiuni diferite, pentru viteze variate, din care fac parte: Nokian Snowproof, Nokian Weatherproof, Nokian WR C3, Nokian WR D4, Nokian WR A4, Nokian WR SUV 3, Nokian WR SUV 4. Conceptul Nokian Tyres All-Weather a fost cel mai apreciat de specialiști pentru că îmbină cele mai bune caracteristici de performanță – stabilitatea condusului, manevrabilitatea excelentă și siguranța la drum iarna.

Există și modele speciale care sunt concepute pentru autovehicule mari, care necesită o aderență excelentă la drum cu zăpadă, o stabilitate foarte bună pe drumurile umede și înghețate. Unele sunt proiectate pentru vehicule, altele pentru camioane sau autoutilitare. Anvelopele Nokian WR A4 sunt pentru mașini sport.

Cert este faptul că aceste anvelope de iarnă rezistă la condițiile nefavorabile de iarnă, garantează rularea sigură și confortabilă, chiar și pe drum ud, cu gheață sau zăpadă.

Despre Nokian WR D4 se știe că sunt anvelope de iarnă de foarte bună calitate, care sunt apreciate în lume pentru aderența la drum ud sau cu zăpadă, dar și pentru eficiența în materie de combustibil. Aceste pneuri sunt de clasă A, sunt considerate ca fiind de calitate premium și apreciate în toată Europa. Anvelopele Nokian WR D4 sunt considerate ca fiind alegerea ideală pentru iarnă. Indiferent de cât de capricioasă ar fi vremea, distanța de frânare la aceste anvelope este mică.

Anvelopele Nokian WR C3 sunt foarte rezistente la intemperii, au trecut numeroase teste și sunt recomandate șoferilor care apreciază performanța și calitatea.

De asemenea, sunt renumite și anvelopele de iarnă Nokian WR SUV 4 în ceea ce privește aderența foarte bună la drum umed și eficiența la combustibil. Acestea sunt recomandate pentru condiții extreme de drum, fac față la toate tipurile de condiții de iarnă (cu gheață, viscol, lapoviță și zăpadă).

Șoferii pot opta pentru astfel de variante de anvelope de iarnă pentru a fi siguri că au posibilitatea de a conduce mai liniștiți în acest anotimp. Aceste inovații garantează un drum mai sigur, pentru că anvelopele fac față cu brio la drumurile umede sau cu zăpadă. Performanța lor este mare, manevrabilitatea de asemenea, durata de viață lungă, iar eficiența la combustibil impresionantă.