Apa te ajuta sa te simti si sa arati de milioane

Author: Bogdan Mihai

Doctorii insista asupra faptului ca ar trebui sa bei zilnic cel putin doi litri de apa, cantitatea depinzand totusi de constitutia ta si de activitatea fizica in care te implici.

O sticla de apa plata nu ar trebui sa iti lipseasca niciodata de pe birou sau din geanta, iar sucurile, oricat ar fi de gustoase, nu pot avea aceleasi efecte benefice.

Daca de multe ori uiti sa bei lichide destule sau te intrebi de ce este apa atat de importanta, afla ce avantaje iti aduce o hidratare corespunzatoare si cumpara apa online de pe altex.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Apa te ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic

Consumul de apa ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar, ceea ce inseamna ca vei fi mai sanatos si mai puternic, iar organismul tau se va lupta mult mai eficient cu orice virus. Indiferent de anotimp, include lichidele in alimentatia zilnica si vei observa rapid diferenta.

Un organism hidratat este un organism plin de energie

Te intrebi de ce nu te simti in forma, de ce obosesti rapid si energia te paraseste la scurt timp dupa ce te-ai trezit? De vina poate fi consumul insuficient de apa. Cafeaua sau sucurile energizante isi pot face efectul pentru o scurta perioada de timp, insa la final te vei simti si mai epuizat.

Prin urmare, asigura-te ca ai intotdeauna la indemana o sticla din care sa-ti potolesti setea si orienteaza-te catre o apa de calitate, precum apa Bucovina, pe care o poti comanda online la oferta, de la Altex.

Apa influenteaza procesul de digestie

Lichidele actioneaza asupra aparatului digestiv, astfel incat organismul tau sa poata elimina mai repede substantele daunatoare.

Cand tii o dieta si mananci sanatos, alimentatia trebuie completata si de suficienta apa, pentru ca in acest fel te asiguri ca organismul tau scapa de toxine. De asemenea, alimentele sunt procesate cu ajutorul apei, pentru ca ulterior sa fie metabolizate si asimilate de organism.

Atunci cand te hidratezi, arati mai bine

Poate pana acum nu ai facut legatura intre aspectul fizic si consumul apei, insa a venit momentul sa acorzi atentie acestui lucru.

Pielea si parul tau sunt influentate de modul in care te hidratezi, iar daca bei destula apa vei avea un ten stralucitor si un par plin de vitalitate si de sanatate. Atunci cand nu bei destula apa, risti ca deshidratarea sa iti dea un aer sters si obosit.

Apa ajuta organismul tau sa indeplineasca principalele functii

Corpul uman are nevoie de apa pentru ca fiecare organ sa poata lucra asa cum trebuie.

Lipsa apei poate incetini sau chiar stopa anumite functii esentiale, precum activitatea rinichilor, oxigenarea creierului si a celulelor sau functionarea corecta a inimii. Tot apa e unul dintre principalii responsabili de sanatatea tesuturilor si articulatiilor. Un consum corespunzator de apa te poate ajuta sa previi problem grave de sanatate, precum accidentele vasculare cerebrale, impiedicand obstructia arterelor.

Cura de slabire este mai eficienta daca te hidratezi

Avand in vedere faptul ca apa reduce senzatia de foame si ca nu contine calorii, aceasta este bautura ideala daca tii la silueta, spre deosebire de smoothie-uri sau sucuri. Totusi, nu te infometa si nu te multumi sa bei apa toata ziua in loc sa mananci – alimentatia si hidratarea trebuie sa fie complementare, nu sa se inlocuiasca una pe cealalta.

Migrene? Scapa de ele band destula apa

De foarte multe ori durerile de cap si de spate sunt cauzate de lipsa apei, pentru ca o hidratare insuficienta poate avea impact asupra oxigenarii creierului, a tensiunii arteriale si a nivelului de energie. Atunci cand simti ca te apasa o migrena, ia sticla de apa si bea cateva guri – de cele mai multe ori vei observa ca incepi sa te simti mai bine.

Asa cum ai observat, apa este responsabila de starea de bine a organismului, iar lipsa ei te poate pune in pericol, in timp ce un consum sanatos iti aduce foarte multe beneficii. Cantitatea de apa care iti este necesara zilnic poate depinde de diversi factori: inaltimea si greutatea, varsta, starea de sanatate, temperatura din zona in care locuiesti si lucrezi, precum si tipul de activitati in care te implici. Sportivii si persoanele active au nevoie de obicei de mai multe lichide, pentru ca transpira si risca sa se deshidrateze.

Doctorii si specialistii in nutritie estimeaza un consum normal de apa la 40 ml/kilocorp/zi, adica in jur de 2-3 litri, in functie de factorii enumerati mai sus. Pe langa apa, poti consuma de-a lungul zilei si ceaiuri, sucuri naturale, supe si ciorbe, atata timp cat acestea nu inlocuiesc cei 2-3 litri necesari.

 

Taguri: