Apare o noua bancnotă în România. BNR a făcut ANUNŢUL. Cum va arăta

Author: O.P.

Banca Naţională a României urmează să lanseze în circulație bancnota de 20 de lei.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis ca bancnota să celebreze o personalitate feminină și să fie lansată în cursul anului viitor

Banca Naţională a României a hotărât să lanseze o nouă bancnotă. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei și va fi pusă în circulație începând cu anul 2020.

Citeste si: Larisa de la "Puterea dragostei", asemanare izbitoare cu sora sa! Iata ce familie frumoasa are concurenta!

Totodată, bancnota va celebra o personalitate feminină. Este vorba de un erou al Marelui Război de Reîntregire. Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis în şedinţa din 30 iulie alegerea Ecaterinei Teodoroiu pentru că are o dublă semnificație.

Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu susține consolidarea egalității de gen și marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Asta schimbă tot! "Alexandra îl știa pe ucigaș! I-a trimis un SMS în ziua dispariției și l-a rugat să...

„Promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim – de promovare a personalităţilor feminine – ce a găsit o largă susţinere în societatea românească.”, consideră Consiliul de Administraţie al BNR, potrivit digi24.ro.