Apeleaza la Consultanta-cedo.ro daca ai nevoie de cel mai bun avocat Bucuresti!

Author: Oana Iosif

Sunt multe situațiile în care ajungi să ai nevoie de un avocat bun. Și atunci, începem cu toții să întrebăm cunoștințele, rudele, prietenii, dacă nu cumva îl cunosc pe cel mai bun în domeniu. De asemenea, și Internetul ne este la îndemână în acest caz, pentru a găsi eventual și ceva referințe despre oamenii legii. Și tot în spațiul virtual ai posibilitatea să găsești acel avocat care să fie cel mai bun pentru tine. De fapt, după cum spun specialiștii, nu există ”cel mai bun avocat”, ci această titulatură o poartă cel care câștigă procesul pentru tine.

Nu te grabi cu luarea deciziei

Dacă nu ai avut până acum de a face cu legea, atunci când îți cauți un avocat pentru a te reprezenta în instanță, îl alegi pe cel care îți ia cel mai mic onorariu. Nu-ți face mustrări de conștiință, este o greșeală perfect normală, pe care o fac majoritatea oamenilor. Este și normal, pentru că te gândești că sunt mulți avocații care își oferă serviciile, legea este una și aceiași pentru toți, așa că de ce ai plăti mai mult pentru același lucru? Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că nu ar trebui să te pripești în luarea celei mai bune decizii, și chiar dacă timpul nu este chiar în avantajul tău, este chiar indicat să analizezi bine totul. Nu întotdeauna cel mai scump înseamnă cel mai bun, dar asta nu înseamnă să alegi pe cel mai ieftin, ci pe cel care știe cum să te ajute să ieși cu bine din situația de față.

Consultanta juridica

Surprinzător pentru cei care nu sunt familiarizați cu sistemul de justiție, nu toate problemele de acest gen se rezolvă angajând un avocat Bucuresti, de exemplu. Consultanța juridică este cea indicată, iar acest lucru se rezolvă rapid, cu ajutorul unei firme de profesioniști. Cu atât mai mult când vine vorba despre cazuri care presupun apelarea la CEDO pentru găsirea dreptății, apelarea la profesioniști este mai mult decât indicată, pentru că ei au experiența necesară de care tu ai nevoie pentru a câștiga, sau pentru a evita unele consecințe neplăcute ale acțiunilor tale.

Orasele mari, avantajate

Cei care locuiesc în orașele mari sau în Capitală sunt ceva mai avantajați la acest capitol, deoarece au la dispoziție mai mulți avocați buni dintre care pot să îl aleagă pe cel care consideră că le va reprezenta cel mai bine cauza. Cu toate acestea, nu degeaba se spune că un avocat bun este cel care câștigă procesul pentru tine. Alege-l pe cel cu care rezonezi cel mai bine, care ți-a înțeles perfect problema, care este alături de tine oricând ai nevoie. De aceea, am decis să îți oferim câteva recomandări despre cum ai putea alege avocatul potrivit pentru tine.

Sa aiba experienta

În această lume dură, experiența contează enorm. Cu cât are o experiență mai mare, cu atât va putea aborda cazuri grele și complexe, reușind să găsească acea soluție avantajoasă pentru clientul său. Evident, în acest caz, cel mai probabil vei fi nevoit să scoți ceva mai mulți bani din buzunar. Tu știi cât de gravă este problema ta, așa că nu te aștepta să fie totul chiar atât de simplu.

Independenta

Un avocat bun nu va lucra niciodată de acasă, ci își desfășoară activitatea la un cabinet de avocatură. Aici, împreună cu colegii săi, are la dispoziție o întreagă echipă de specialiști cu care să se sfătuiască să găsească soluția la problema ta. Nu de puține ori, printre colaboratorii unei firme de avocatură se află medici specialiști, experți contabili, experți judiciari și/sau fiscali, pentru că cazurile sunt dintre cele mai diverse.

Incredere

Degeaba ai angajat cel mai scump avocat din oraș, dacă de fapt acesta nu face nimic pentru cazul tău, ci are la dispoziție o armată de subalterni care îi fac treaba și el doar prezintă cazul în instanță. El nu va fi deloc credibil, pentru că nu a discutat direct cu tine, nu a înțeles exact care este situația și cum s-a ajuns la ea. Altfel spus, ai nevoie de un avocat care să fie alături de tine, să empatizeze cu cauza ta, pentru că doar așa te va putea reprezenta cel mai bine. Este important ca relația dintre avocat și client să fie una bazată pe încredere reciprocă și respect. Tu, la rândul tău, nu trebuie să îi ascunzi acestuia niciun amănunt, chiar dacă ție ți se pare lipsit de importanță sau că este unul care te-ar dezavantaja. El trebuie să știe totul, pentru a nu fi luat prin surprindere în niciun fel la proces, și a ”para” toate loviturile adversarilor. Cât despre confidențialitate, deja nu trebuie să mai detaliem cum stau lucrurile, nu-i așa?

Disponibilitate fata de client!

Chiar dacă par cuvinte mari, atunci când angajezi un avocat pentru a te reprezenta în instanța de judecată, acesta trebuie să fie mereu disponibil pentru tine. De asemenea, trebuie să știe să îți explice, pe înțelesul tău, pașii pe care îi veți parcurge, la ce ai putea să te aștepți și să îți lămurească orice neclaritate.

Cat costa un avocat bun?

Din păcate, nu există un răspuns general valabil la această întrebare. Fiecare avocat are propriul onorariu, iar acesta este dat în special de experiența pe care o are, de reputația sa, sau de prestigiul firmei de avocatură. Nu este deloc o greșeală să îi pui întrebări referitor la ce cazuri a mai avut, câte a câștigat sau a pierdut, dacă s-a mai confruntat cu speze precum cea a ta și care a fost decizia instanței.

Sperăm că mici noastre indicații ți-au fost de ajutor și acum chiar știi cum să alegi un avocat bun care să te reprezinte în instanță.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.