Aplicația pentru salarizarea personalului din învățământ a fost actualizată. Ce se întâmplă cu sumele pentru CAR?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 03 aug 2023, 16:12

EduSal, aplicația pentru salarizarea personalului din învățământ, a fost actualizată

Sursa: freepik.com

EduSal, aplicația pentru salarizarea personalului din învățământ, a fost actualizată. Ce schimbări prevăd noile modificări?

EduSal, aplicația pentru salarizarea personalului din învățământ, a fost actualizată miercuri, după ce au fost semnalate constant probleme de către secretarele și contabilii din școli, scrie edupedu.ro. Ce modificări aduce noua actualizare a versiunii?

Aplicația pentru salarizarea personalului din învățământ a fost actualizată

EduSal, programul de salarizare pentru angajații din sistemul de învățământ, a fost actualizat miercuri, 2 august 2023.

Potrivit surselor Edupedu.ro, versiunea anterioară a aplicației de salarizare, care a fost primită de școli luni noaptea și prevedea „introducerea indemnizației de concediu de odihnă în calculul limitei de 33% pentru veniturile neimpozabile”, a generat confuzie.

Noile modificări se referă la: 

 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

  • „actualizarea funcționalității de generare OP-uri astfel încât să apară și sumele pentru CAR, Sindicat, Debite, Titluri executorii;
  • actualizare a statul de plată cu afișarea informațiilor referitoare la zilele de CO, indemnizație de hrană, impozit;
  • actualizarea funcționalității de rulare a rapoartelor din modulul OUG48 și a raportului Anexa 1;”

Edusal  este aplicația de salarizare din sistemul de învățământ, gestionată de SIMAVI, companie rezultată din SIVECO. Aceasta din urmă a realizat SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, în anii 2013-2015, în perioada Guvernelor Ponta, fiind un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013.

Când primesc profesorii salariile în luna august 2023

Profesorii, învățătorii și angajații din Învățământ vor primi salariile în august cu 3 zile mai devreme, potrivit unui ordin emis de Ministerul Finanțelor. Ziua de salariu pentru această categorie de angajați va fi cea de 11 august. În mod regulat, angajații din Educație primesc salariile pe data de 14 ale lunii. 

Anul acesta, datorită faptului că ziua de salariu pică în minivacanță de Sf Maria 2023, banii vor intra pe card mai devreme. 

„c) în cazul ordonatorilor principali de credite și al instituțiilor publice din subordinea acestora pentru care data plății salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 86/2005, cu modificările și completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15,  plata se efectuează în data de 11 ”, se arată în ordinul emis de Ministerul Finanțelor.