Aproape 50 de mii de suflete sunt condamnate sa respire duhoarea celei mai mari gropi de gunoi din Europa

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 23:35

Locuitorii celor patru sate din jur se asteapta, din clipa in clipa, sa se trezeasca la poarta cu deseurile toxice.

Asta daca nu cumva mirosul si apa contaminata ii vor baga mai inainte in mormant!
Sunt oameni care atunci cand se trezesc si arunca un ochi pe fereastra vad muntele. Pentru ca de mult Glina nu mai e o groapa. E un munte infricosator de gunoaie, care ameninta vieti. 50 de mii de suflete din Popesti Leordeni, Glina si satele invecinate sunt condamnate.

O duhoarea grea iti taie respiratia.

Asa e mereu, spun bietii oameni. Vara e si mai rau. Se plang ca aerul pe care-l trag in piept, ca o ironie a sortii, ii imbolnaveste cu fiecare zi ce trece.

Grav e ca groapa se extinde tot mai mult si ameninta sa intre in curtile oamenilor. Acestia se tem ca se vor imbolnavi pe capete, mai ales ca, spun ei, deja au fost invadati de sobolani.

Gaze si praf  toxic, bacterii, aer si apa contaminate. Caini salbaticiti scormonesc prin gunoaie, ciorile si corbii poposesc prin curti. Si toti aduc cu ei ramasite putrezite de vietati sau resturi de alimente.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pericolul pandeste peste tot, dar nu pare sa intereseze

pe nimeni soarta acestor oameni. Oameni platiti de stat sa ii protejeze exista, dar cum se implica? Garda de Mediu Ilfov n-a raspuns inca solicitarii noastre pentru o discutie despre masurile luate in cazul poluarii de la Glina.

Costel Avadanei n-are nici 40 de ani, dar bolile l-au imbatranit inainte de vreme. Locuieste cu sotia sa intr-o baraca. Saracia i-a impins sa bea apa contaminata, iar efectele nu s-au lasat asteptate.

Si medicii se feresc sa vorbeasca.

In vara anului trecut, administratorii gropii de gunoi de la Glina, un roman si un italian, au fost arestati la cererea procurorilor din peninsula. Erau suspectati ca spalau bani pentru mafia italiana. Se vorbea de 100 de milioane de euro.
Inca de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Bruxellesul ne-a cerut insistent inchiderea si ecologizarea gropilor de gunoi, adevarate bombe ecologice cu ceas.

Ultimul termen a fost fixat in 2017. Mai crede cineva ca ar putea fi respectat?

 

Taguri: