Aproape 500.000 de români rămân fără RCA într-o săptămână! Ce amenzi riscă!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 04 mai 2022, 16:33

Aproape 500.000 de polițe RCA City Insurance expiră pe 11 mai 2022

Sursa: pexels.com

Aproape 500.000 de români rămân fără RCA în fix o săptămână, adică pe 11 mai 2022. Iată ce amenzi riscă.

498.255 de polițe RCA emise de City Insurance își încetează pe 11 mai 2022 valabilitatea. Proprietarii autoturismelor cu polițe RCA de la City Insurance sunt obligați să își facă o nouă asigurare RCA, de la un alt asigurator, până la această dată de 11 mai 2022.

Potrivit Codului Rutier, absența unei asigurări RCA se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Totodată, agentul constatator poate dispune și reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii sau reținerea plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului.

City Insurance, a treia companie de asigurări de pe piața din România care a intrat în faliment, după Carpatica și Astra Asigurări, era lider de piață în momentul falimentului, cu 3 milioane de clienți.

Falimentul City Insurance reprezintă o gaură de circa 1,8 milioane de euro, care ar trebui acoperită prin Fondul de Garantare.

Tribunalul București a admis cererea de deschidere a procedurii de faliment formulată de ASF pe numele societății City Insurance  pe data de 9 februarie 2022. Potrivit legii,  "în termen de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, polițele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept; în aceleași condiții, se vor denunța și contractele de reasigurare".

Citeste si: Tarifele RCA au fost plafonate! Cum se calculează cât vor avea de plată proprietarii de mașini

Toate polițele RCA City Insurance își pierd valabilitatea din 12 mai

Indiferent că polițele RCA emise de City Insurance aveau un termen de valabilitate și după data de 12 mai, 11 mai 2022 este ultima zi când polițele RCA emise de City Insurance vor mai fi valabile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Având în vedere că polițele RCA sunt valabile de la cel puțin o zi distanță de când au fost emise, data maximă la care proprietarii de autoturisme își pot face un RCA nou este 11 mai 2022.

 

„FGA (n.r.: Fondul de Garantare a Asiguraților) atrage atenția asupra faptului că, în data 11 Mai 2022 se împlinesc cele 90 de zile de la data deschiderii procedurii de faliment, în cazul Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, hotărâre pronunțată în dosarul de faliment nr. 27011/3/2021 aflat pe rolul Tribunalului București.

Începând cu data de 12 mai 2022 contractele de asigurare încheiate la acest asigurător nu mai sunt valabile, fiind necesară încheierea unor alte polite de asigurare, cu valabilitate din această dată.

FGA va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună-Anexa nr. 7, primite de la petenți ai Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, pentru evenimente produse până la data de 11 Mai 2022, inclusiv” , se arată într-un comunicat al Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Citeste si: Vești importante pentru români. Se aplică începând cu 15 mai. Riști amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu respecți legea

 

 

Taguri:

Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!