Aproape patru milioane de români vor primi mai mulţi bani după recalcularea pensiilor: Care sunt pensionarii care vor primi în loc de 3.600 de lei 5.605 lei pe lună

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 15 aug 2024, 12:24

Aproape patru milioane de români vor primi mai mulţi bani după recalcularea pensiilor

Sursa: pexels.com

Patru milioane de români vor primi mai mulţi bani după recalcularea pensiilor.

Aproape patru milioane de pensionari români vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor în urma unei recalculări recente, în timp ce aproximativ 800.000 de persoane vor rămâne cu veniturile neschimbate. Această măsură va aduce o creștere medie de 27% a pensiilor, reflectând eforturile guvernului de a îmbunătăți situația financiară a seniorilor.

Patru milioane de pensionarii din România vor beneficia de o majorare a pensiei

Potrivit observatornews.ro, recent, Guvernul României a anunțat o recalculare a pensiilor, care va aduce o creștere semnificativă a veniturilor pentru aproape patru milioane de pensionari.

Această recalculare, bazată pe contribuțiile și vechimea în muncă, va aduce majorări considerabile pentru unii dintre beneficiari, în timp ce alții vor rămâne cu aceleași venituri.

Conform datelor oficiale, 82% dintre pensionarii din România vor beneficia de o majorare a pensiei. Aceasta înseamnă că aproximativ 3,8 milioane de persoane vor primi mai mulți bani, începând cu luna septembrie 2024. Creșterea medie estimată este de 622 de lei pe lună, echivalentul unei majorări de aproximativ 27% față de pensia anterioară.

Un caz concret relevat în presă este cel al unui bărbat din București, care, după o viață de muncă și o contribuție de 47 de ani, va vedea o creștere semnificativă a pensiei. De la puțin peste 3.600 de lei, pensia sa va crește la 5.605 lei pe lună, o majorare de aproape 2.000 de lei. Aceasta este o reflectare a angajamentului autorităților de a recompensa contribuțiile semnificative ale cetățenilor care au muncit o viață întreagă.

Citește și: Când primesc pensionarii deciziile privind recalcularea pensiilor: „Cei mai mulţi vor câştiga, nimeni nu pierde” Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Aproximativ 800.000 de pensionari vor primi o majorare de până la 500 de lei

În mod interesant, majoritatea creșterilor sunt relativ modeste. Aproximativ 800.000 de pensionari vor primi o majorare de până la 500 de lei, în timp ce alte 800.000

de persoane vor vedea o creștere mai substanțială, cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. Totuși, există și excepții notabile, precum cazul menționat anterior, unde majorarea depășește cu mult media.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Este important de menționat că 17% dintre pensionari, adică mai mult de 800.000 de persoane, nu vor beneficia de nicio majorare a pensiei. Aceștia vor rămâne cu aceleași venituri ca și până acum. Motivele pentru această situație pot varia, dar se pare că acești pensionari au beneficiat deja de pensii ajustate sau calculate în conformitate cu criterii care nu necesită o recalculare suplimentară.

Procesul de distribuire a noilor pensii

Conform autorităților, deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise beneficiarilor începând cu data de 15 august 2024. Dacă titularul nu este acasă la momentul livrării, decizia poate fi ridicată de către o rudă care locuiește la aceeași adresă. În plus, taloanele de pensie cu noile valori vor fi tipărite și distribuite începând cu sfârșitul acestei săptămâni.

Pensiile majorate vor fi distribuite începând cu 2 septembrie 2024, prin intermediul Poștei Române. Cei care primesc pensiile pe card vor vedea banii intrați în conturi pe 12 septembrie 2024. Aceste măsuri sunt susținute de un buget suplimentar de 2,4 miliarde de lei lunar, care a fost deja prevăzut în bugetul de stat, conform declarațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.

Citește și: Vești bune pentru milioane de români. A început alimentarea cardurilor de alimente. Cine sunt beneficiarii

Pe lângă majorarea pensiilor, Guvernul pregătește și o nouă lege a salarizării, care va afecta 1,2 milioane de bugetari. Reforma este programată să fie finalizată anul viitor, continuând eforturile de ajustare a veniturilor publice la nivelul economiei și inflației actuale.

Astfel, recalcularea pensiilor reprezintă o măsură semnificativă, care va aduce mai mulți bani în buzunarele majorității pensionarilor români. În timp ce unii vor beneficia de creșteri substanțiale, alții vor rămâne cu aceleași venituri, reflectând complexitatea sistemului de pensii din România. Cu toate acestea, majoritatea pensionarilor vor simți o îmbunătățire a calității vieții, în urma acestor schimbări.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!