Arcul de Triumf, in plin proces de reabilitare. Oare dupa ce il vor consolida, vor face si o trecere de pietoni pentru vizitatori?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 15 iul 2022, 15:41

De cate ori ati trecut pana acum pe langa frumosul nostru Arc de Triumf? Dar, ati incercat sa ajungeti langa monument fara sa va fi pus viata in pericol si fara sa riscati o amenda?

Noi am incercat! Si nu doar noi! De mii de ori am trecut multi dintre noi, pe langa faimosul Arc. Doar am trecut. Azi, insa, am vrut sa ajungem aproape de Arcul de Triumf, atat de aproape incat sa-l putem atinge! Dar, surpriza! Ne-am invartit in jurul Arcului de Triumf pana ne-a luat ameteala. Am incercat sa ne apropiem, pe toate partile.

Caci trecere de pietoni spre monument nu exista, sa traversezi printre masini, prin trafic, nu se face.

Si atunci, cum ajungem langa Arc? „ Numai cu elicopterul! ”, spune ironic un trecator. „ Eventual cu un balon, cu un elicopter! ”, ne raspunde o doamna. Dar, elicopter nu avem, balon, nici atat, asa ca mai intrebam!

Pai, nu am cum sa ajung! ”, ne spune o alta doamna. „ Noaptea, dupa 12 noaptea! Ca e circulatie mai putina! (…0 E anormal, dar multe lucuri sunt anormale! ”, spune un alt cetatean.

Nu ne dam batuti si oprim un domn, trecut de prima tinerete, care se plimba cu rolele. Ne-am gandit ca el sigur o sa stie sa ne indrume: „ Sunt in anumite perioade reguli care favorizeaza pietonii! Serbari, sarbatori…”

##VIDEO105649##

Cum nu e sarbatoare a trebuit sa luam in calcul alta varianta! Sunam un prieten! Ce credeti ca ne spune? Cica sa mergem la Paris! Si am ajuns, ce-i drept, virtual, la Arcul de Triumf din Paris! Si aici traficul e la fel de aglomerat, insa vizitatori sunt cu miile.

Si, ce sa vedeti, oamenii se apropie de monument, trec pe dedesubt, isi fac fotografii si sunt in deplina siguranta!

Cum e posibil? Simplu! Parizienii au construit un pasaj subteran, unde au amenajat si un muzeu. Se intra pe baza de bilet, iar turistii ajung cat de aproape vor de monumentul istoric, fara sa-si puna viata in pericol. Dar, sa revenim la Arcul din Capitala tarii noastre aflat in plin proces de reabilitare!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Autoritatile au vrut sa-l mai consolideze

o data. Au montat schele, iar apoi le-au demontat, fara sa faca nimic. De data aceasta insa, lucrurile par serioase. Muncitorii s-au apucat deja de treaba. Valorea proiectului este de 30 de milioane de lei, iar contributia Primariei, aproximativ sapte milioane. Lucrarile ar trebui sa fie gata undeva prin 2016. Oare dupa ce il vor consolida, vor face si o trecere de pietoni pentru doritori?

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.